Навици на хората, които имат чисти домове

Вижте какво трябва да правите, за да пазите жилището си чисто

Навици на хората, които имат чисти домове

Колко често си измисляте оправдания да не поканите приятелите си вкъщи? Изпадате ли в паника, когато някой ви се обади и каже "След 5 минути ще съм във вас."? Това звучи като разхвърляно и мръсно жилище. Представете си колко щеше да е по-приятен живота, ако бяхте от онези спретнати хора, чиито домове винаги са чисти и подредени. Ние ще превърнем тези ваши мечти в реалност, като ви споделим какви са навиците на хората, които имат чисти жилища. И не са нужни основни почиствания, нужно е да изчистите веднъж и след това да поддържате чистотата ежедневно.

Прочетете тези 9 навика и се измъкнете от хаоса и мръсотията

Оправят си леглото

Преди да излезете сутрин за работа, оправете си леглото. Ако закъснявате, поне сложете някаква завивка и възглавници отгоре, за да изглежда като оправено. Това просто действие прави дома да изглежда подреден.

Изпразват съдомиялната сутрин

Извадете чиниите от съдомиялната и ги подредете в шкафа. Така по-лесно ще приготвите и ще сервирате вечерята, когато се приберете.

Пускат пералня всеки ден

Прането всеки ден предотвратява появяването на огромни купчини мръсни дрехи. Ако имате голямо семейство, пускайте пералнята всеки ден, ако пък живеете сами- през няколко дни, но не го отлагайте прекалено дълго.

Използват кутии за съхранение

Когато всеки предмет си има точно определено място, е по-лесно винаги да го оставяте на това място и по този начин никога няма да е разхвърляно.

Не отлагат нищо

Ако разлеете или разсипете нещо, почистете го веднага. Ако изпуснете нещо на земята, наведете се и го вдигнете веднага. Не отлагайте нищо и при никакви обстоятелства.

Перат дрехите, които са носили през деня, веднага щом се приберат

Не хвърляйте мръсните си дрехи на пода, на стола, на леглото и т.н. Или ги изперете веднага, или поне ги поставете в коша за пране.

Едновременно готвят и чистят

Обикновено използваме много съдове, докато готвим. Ако измивате и изплаквате всичко в момента, в който приключите с неговото ползване, всичко ще бъде по-лесно.

Никога не си лягат, ако нещо в жилището е мръсно

Не си лягат веднага след вечеря. Първо разчистват масата, измиват чиниите, изхвърлят боклука и чак тогава заспиват спокойно. Бъркотията ще бъде още по-голяма и по-миризлива на следващия ден, така че си правите лоша услуга, ако оставяте мръсни чинии или каквото и да било друго.

Правят планове

Без значение дали си приготвят дрехите за следващия ден или си правят списък с продуктите, които трябва да купят, те винаги планират всичко. Ако правите планове и списъци, следващият ден ще мине много по-леко.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay