Най-големите врагове на секса, без които можем

По-добър секс без лекарства, алкохол и тютюн

Най-големите врагове на секса, без които можем

Състоянието на сексуалния ни живот зависи от множество фактори. Съществуват както предпоставки за повишаване на либидото ни, така и такива, които оказват негативно влияние върху нагона ни. Голяма част от сексуалните вредители са добре известни и лесно разпознаваеми, затова тяхното ограничаване ще ви гарантира здравословни и страстни сексуални взаимоотношения навсякъде и по всяко време!

Алкохолът
Макар да разгорещява страстите и да разкрепостява възприятията на потребителите си, алкохолът - особено в големим количества - вреди колкото на организма, толкова и на  сексуалността ни.

Оказва се, че най-неудовлетворени в леглото са партньорките на мъже, които често злоупотребяват със спиртни напитки. Проблемите се появяват поради неспособността на мъжете да изпълняват сексуалната си роля, вследствие на разстроена концентрация и неадекватни движения, както и на физическа неиздръжливост и неприемливо поведение по време на акта.

Най-големите врагове на секса, без които можем

Тютюнът
Научни изследвания сред мъже показват, че 87% от страдащите от импотентност са страстни пушачи. Заключенията от тези проучвания сочат, че пушенето на всякакви тютюневите изделия предизвиква спазми на кръвоносните съдове, което затруднява кръвопотока в мъжкия полов орган. Последствията са повече от ясни - задоволяването на никотиновия глад води до трайни нарушения в сексуалното функциониране на господата пушачи.

Лекарствата
Много са случаите, когато хора прибягват до определени медикаменти за повишаване на либидото. Те не отчитат факта, че подобни средства са изключително вредни и рано или късно проявяват своя неблагоприятен ефект върху половия ни живот.

Особено внимателно трябва да се съблюдава влиянието на лекарствата, приемани от мъжете за лечението на хипертония или диабет. Като основна причина за апатия към секс от страна на жените пък се определя депресивното състояние и по-точно - методите за неговото лечение. Често лекарствените препарати водят до цялостна загуба на интерес към секса, та дори и до импотентност.

Кофеинът
Прекомерната употреба на любимата на цял свят тонизираща напитка води до хормонален дисбаланс и при двата пола, което е причина и за нежеланието за сексуални удоволствия. Освен това мъже, които пият повече от 3-4 чаши кафе на ден, са по-предразположени към свиване на кръвоносните съдове в половия орган и с преждевременна еякулация по време на секс. Разбира се, подобни фактори не бива да ви отказват от сутрешната или следобедната чаша кафе, но все пак ви съветваме да не посягате към него повече от веднъж дневно.

Най-големите врагове на секса, без които можем

Затлъстяването
Представители и на двата пола съобщават за проблемни сексуални взаимоотношения след натрупване на бяла мастна тъкан в организма - или казано накратко, след затлъстяване. Първо, след подобно явление процесите в тялото поемат друга траектория. Второ, колкото повече мастни наслоявания има по тялото, толкова повече сили са необходими за извършването на каквито и да било дейности. Така дори сексът изисква по-голяма физическа ангажираност, която често се отразява и на психиката ни.

Сексът по задължение
Не бива да приемате секса като задължително условие за пълноценна връзка с партньора. Не се тормозете с мисли, че любовта ви е отлетяла, само защото не правите толкова често секс, колкото най-добрата ви приятелка с мъжа си (която вероятно не ви казва цялата истина). Вместо това си измислете начини да разнообразите горещите ласки. Така всеки полов акт ще се превърне в незабравимо преживяване, към което да се стремите по-често.

Най-големите врагове на секса, без които можем

Още сексуални съвети ще намерите на Jenite.bg във Facebook

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay