Нова тенденция - да си наемеш създател на съдържание за социалните мрежи за сватбения ден

Торта? Поръчана. Украса? Готова. Създател на съдържание. . ? Точно така, наемането на фотограф и видеооператор за сватба вече не е достатъчно, тъй като съвременната булка търси създатели на съдържание, които да уловят всеки момент за социалните мрежи. Двойките пръскат между £300 и £1000 за такива специалисти, които да създадат снимки и рийлсове от големия им ден, които могат незабавно да бъдат качени в платформи като TikTok и Instagram.

Макар че в България все още това не е част от сватбения бранш, в чужбина вече съществуват такива компании. Една от тези компании е Social Brides Club. Създадена от Lauren Bunnage през октомври 2022 г., тя вече е наела двама служители, които да помагат. 

"Фотографите и видеооператорите се нуждаят от седмици, обикновено месеци, за да редактират и изпратят кадрите, които заснемат, и често те не са във формати, които лесно могат да се споделят в социалните медии", казва Bunnage. "Разликата е, че редактирам и изпращам всички изображения, видеоклипове и рийлсове на двойките, преди дори да са си легнали в нощта на сватбата им. Когато се събудят като младоженци, те имат достъп до най-добрите моменти от техния ден, всички форматирани, готови за споделяне онлайн."

И това не е единствената компания, която предлага тази услуга. Wedding Content Creator UK стартира през декември от двойката Оли и Лидия. "Повечето от нашите клиенти са на възраст между 25-35 години и въпреки че много от тях обичат социалните мрежи, не всички са инфлуенсъри.

Цените варират с пакети, започващи от £475 за три рийлса, четири часа заетост и снимки до £800 за 8 рийлса и 10 часа заетост.

"Ние не просто създаваме съдържанието, ние помагаме на двойките да измислят идеи за съдържание преди големия ден", казва Оли. "Уверяваме се, че сме в крак с най-новите сватбени тенденции в TikTok и имаме голяма електронна таблица, пълна с идеи за рийлсове и актуална музика, които споделяме с всички булки и младоженци, които използват нашата услуга."

Това ли е началото на края за сватбените фотографи, тъй като правим път за по-актуално заснемане? Bunnage казва абсолютно "не". "Всъщност не работя с булки, които нямат резервиран професионален фотограф. Аз не съм вместо фотограф, аз съм допълнение", казва тя. "Булките все още се нуждаят от висококачествени, официални снимки, които фотографите предлагат. Създателите на съдържание предлагат да бъдат ръцете зад iPhone-а, така че булките, младоженците и техните приятели и семейство да не се притесняват и да не се налага да държат телефоните си в ръка цял ден."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay