Няколко безценни трика за почистване

Разберете как можете да се справите с мръсотията вкъщи без да използвате препарати

Няколко безценни трика за почистване

Не познаваме човек, който да чисти с удоволствие. Точно обратното - когато дойде момент да извадим всички онези препарати и гъбички, винаги гледаме да си намерим друга, по-важна работа.

Битката с упоритите петна е позната на всяка жена. Сигурни сме, че ви се е случвало да търкате някое леке минути наред, но то така и да не се маха. Вече ви показахме няколко идеи как бързо и лесно да се справите с петната по дрехите си. Сега е време да ви дадем няколко съвета и за дома.

Следващите ни предложения ще ви покажат как да се справите с мръсотиите без да използвате нито един вреден почистващ препарат. Ще ви покажем хитрини с различни храни и съставки, за да бъде винаги чист дома ви.

1. Почистете блендера си
Почистването на блендера може да бъде, освен страшно досадно, и опасно. Причината е, че не е изключено в бързината и в опита си да премахнете качествено всички остатъци от храна, да се порежете на острието. Затова ви съветваме да напълните блендера с топла вода, в която да капнете няколко капки течен сапун. След това пуснете машината за няколко секунди. Сапунената вода ще е изчистила всичко и на вас се пада честта само да изплакнете.

Няколко безценни трика за почистване

2. Съберете ефективно всички счупени стъкла
Събирането на десетките мънички стъкълца от пода е по-неприятно от самото счупване на чашата или чинията. Съветваме ви да не го правите с голи ръце. Вместо това вземете една филийка хляб и я притиснете към мястото, на което се е счупила чашата. Гарантираме ви, че тя ще обере дори и най-миниатюрните парчета.

Няколко безценни трика за почистване

3. Върнете към живот старите кожени мебели
Полирайте избледнелите кожени мебели с боя за обувки в подходящия цвят и ги оставете да съхнат един ден. Драскотините и протритите места магически ще изчезнат!

Няколко безценни трика за почистване

4. Изчистете миялната си машина без препарати
Можете да почистите миялната си машина без да използвате никакви препарати. За целта поставете чашка с оцет на най-горния рафт на машината и я пуснете на най-висока температура. След това потърсете малко сода по дъното и отново я включете на програма с висока температура. Така миялната ви машина ще стане като нова!


Няколко безценни трика за почистване

5. Почистете матрака си
Има лесен начин да почистите матрака си без професионална помощ. Ще се нуждаете от водка и шише с пулверизатор. Сипете водката в шишето и напръскайте с нея целия си матрак. Към нея може да добавите етерично масло за приятен остатъчен аромат. След това изчакайте един ден докато миризмата изветрее. Водката ще убие бактериите, които матракът ви събира.

Няколко безценни трика за почистване

6. Почистете ваната си
Срежете грейпфрут на две части и поръсете всяка от тях със сол. След това използвайте грейпфрута като гъба и натъркайте с него всички петна и потъмнели места във ваната си. Гарантираме ви, че мръсотията мигновено ще изчезне.

Няколко безценни трика за почистване

7. Изчистете килима си от козината на домашните си любимци
Колкото и да обичате сладкото си коте или куче, всички знаем, че е досадно непрекъснато да почиствате след него и да събирате козината, която по принцип толкова много обичате да галите, от мебелите. За да ви улесним, ви съветваме да прокарате влажна гумена четка за прозорци по килима. Ще се учудите като видите колко много мръсотия ще събере тя.

Няколко безценни трика за почистване

8. Подсушете бързо мокрите си обувки и ръкавици
За целта ще се нуждаете единствено от някой стар вестник, които да намачкате и да напъхате в мокрите си обувки. Хартията идеално ще поеме влагата и обувките ви ще изсъхнат много по-бързо.

Няколко безценни трика за почистване

9. Почистете кафемелачката си
Върху парче гъба поръсете една супена лъжица сода и изтъркайте с нея мелничката за кафе и подправки. Ще се учудите от резултата и от способността на содата да премахва дори стари остатъчни петна.

Няколко безценни трика за почистване

10. Почистете фурната
Почистването на фурната е неприятна задача, особено след като вече сладко-сладко сте хапнали картофките, пилето или кекса. Затова ние искаме да ви улесним с този трик за бързо справяне с мръсотията. Напълнете с амонячна вода малка купичка и я поставете във вече изстиналата фурна, където да престои за през нощта. На следващия ден избършете стените на печката с влажна кърпа. Ефектът е изумителен, нали?

Няколко безценни трика за почистване

11. Премахнете петната от килима
За да почистите лесно и ефективно петна от килима си, ще се нуждаете от една "магическа смес”, която можете да си направите съвсем сами. Смесете една кафена чашка оцет с две кафени чашки вода и пръснете малко върху петното. След това поставете леко влажен парцал на същото място и минете с ютия върху него. Петното ще изчезне веднага!

Няколко безценни трика за почистване

За още полезни идеи станете част от Jenite.bg във Facebook!

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay