Няколко много хитри домакински трикове

Няколко много хитри домакински трикове

Всеки има домакински задължения, но не бива домакинската работа да краде цялото ни свободно време. Затова ще ви дадем няколко много хитри домакински трикове, които ще ви спестят време и усилия. 

1. Как да направите дрехите си снежнобели

Опитайте да добавите няколко таблетки аспирин в пералната машина при прането на бели дрехи- това ще направи белите дрехи снежнобели. Другият вариант е да накиснете дрехите в разтвор с аспирин преди да ги изперете.

2. Как да предпазите дрехите от намачкване

За да предотвратите намачкването на дрехите при пътуване, при опаковането на багажа увийте дрехите в хартия и ги сгънете правилно. 

3. Как да поправите счупените сенки за очи

Не изхвърляйте сенките за очи, ако са се натрошили. Можете лесно да ги поправите. Изсипете малко алкохол в счупените сенки, загладете с помощта на лъжица и изчакайте сенките да се втвърдят. 

4. Как да премахнете драскотините от лачената кожа

Добавете една супена лъжица оцет към чаша вода и избършете обувките си с тази смес. Този трик ще ви помогне да се отървете от драскотините върху лакираната кожа.

5. Как лесно да смесвате продукти в блендера

Първо, сложете течните съставки в блендера. След това добавете всичко останало. Течността ще направи "фуния" и продуктите по-лесно ще се смесят. 

6. Как да накарате растенията вкъщи да цъфтят по-често

Поливайте растенията с водата, останала от варени картофи или макаронени изделия. Хранителните вещества, които съдържа тази вода, ще помогнат на растенията да растат по-бързо и да цъфтят по-често.

7. Как да закачите нещо на стената с помощта на тиксо

Залепете тиксото върху предмета, който ще закачате. Маркирайте точките, на които трябва да има дупки на стената. След това залепете същото тиксо на стената. Пробийте дупките, сложете пироните и след това махнете тиксото.

8. Как да запазите авокадото свежо, след като е разрязано

Поставете авокадото и парче лук в съд, който е добре затворен. Лукът няма да предаде аромата си на авокадото, а ще го запази свежо.

9. Как да се отървете от неприятната миризма вкъщи

Един от най- приятните начини да се отървете от лошата миризма в кухнята е да изпечете сладкиш. Ако използвате ванилия, захар, канела, индийско орехче и т.н., тези съставки ще създадат приятен мирис, който ще заличи лошата миризма.

10. Как да накарате хладилника да мирише приятно

Сложете торбички чай в хладилника. Те ще придадат приятен мирис. 

11. Как да накарате дистанционното да работи само с една батерия

Дистанционното има място за две батерии. Но ако имате на разположение само една батерия, има трик, с който дистанционното да проработи: вземете един кламер, разгънете го и го направете на пружинка, която трябва да поставите от едната страна на празното място. След това сложете пирон на мястото на батерията, така че веригата да бъде затворена. 

12. Как да обелите портокал?

За този трик ще ви трябва остър нож и лъжица. Отрежете горната и долната част на портокала. Направете разрез, който свързва долната и горната част на портокала. Разрезът не тряба да бъде дълбок- само кората. Поставете лъжицата под кората и леко започнете да отделяте кората от плода. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay