Няколко признака, че разрушаваме живота си, без дори да го осъзнаваме

Няколко признака, че разрушаваме живота си, без дори да го осъзнаваме

Ако не искате да се събудите един ден и да осъзнаете, че нямате никаква страст към нищо в живота си, прочетете тази статия и започнете да се спасявате от някои лоши навици.

Ще ви представим някои ежедневни моменти, които внедряват отрицателна енергия в живота ни. Има 4 неща, които правим ежедневно, които всъщност разрушават живота ни.

1. Имаме неправилни хора в живота си 

Всички се стремим да имаме връзка бързо. Това обикновено се случва, защото се страхуваме да бъдем сами. Никой не иска да се чувства самотен. Опитвайки се да променим ситуацията колкото е възможно по-бързо, ние вземаме решения, които могат да повлияят на нашето бъдеще. Малко хора осъзнават, че самотата може да бъде и полезна.

Не бързайте, когато става въпрос за живота ви. Самотата ни дава възможност да се опознаем по-добре. Като сме сами, ние растем, осъзнаваме какво всъщност ни вдъхновява, знаем какво наистина искаме и постигаме хармония със себе си.

Всичко има две страни и самотата не е изключение от това правило. Просто трябва да разберете колко време ви е необходимо. Самотата не трябва да причинява дискомфорт изобщо.

2. Не изразяваме чувствата си

Ставаме резервирани, особено ако сме имали много трудности в живота си. Когато се срещаме с нови хора, се страхуваме да ги допуснем до себе си. Има хора, които мислят, че демонстрирането на емоция е признак на слабост. Такива хора не са достатъчно смели. Всъщност те се лишават от най-ярките моменти в живота си.

Разбира се, когато отваряме сърцата си, ставаме уязвими. Но уязвимостта не е лошо нещо. Когато човек е уязвим, той е готов да приеме грижата на някого. Всеки момент, в който успяваме да изразим нашата любов и преданост, е магически. Не се страхувайте да се отваряте към хората. Влюбвайте се! Любовта изисква кураж и смелост. 

3. Не можем да прощаваме и да забравяме

Има няколко моменти и събития в живота ни, които не искаме да си припомняме: творческа криза, предателство или обидни думи. Всеки трябва да се изправи пред такива предизвикателства. Не позволявайте на инцидентите да повлияят на самочувствието ви.

Когато продължавате да носите миналото със себе си, вие "се разпадате".

Липсват ни възможности за кариерно развитие, защото мислим, че не го заслужаваме. Оставяме нашата истинска любов, защото мислим, че не сме достатъчно добри. 

За да се отървете от този порочен кръг, опитайте се да се отървете от всички негативни емоции. Престанете да се оплаквате и да се самосъжалявате. Забравете за всичките си модели на поведение и оставете вашето минало зад себе си. Опитайте се да запомните, че сте всемогъщи, когато става въпрос за вашата съдба.

4. Сравняваме се с другите
Причините, поради които ни вреди:
Сравняваме нашите недостатъци с предимствата на другите.
Не печелим нищо, просто губим нашето достойнство, страст и преданост.
Нашите постижения не ни помагат, защото винаги намираме някой, с когото да се сравняваме.
Губим енергията си за друг човек, вместо да я харчим за себе си.
Сравняването не ни позволява да бъдем щастливи.
Всеки човек е уникален. Ето защо е несправедливо да сравняваме различни хора.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay