Няколко съвета, които ще ви направят кралици в кухнята

Няколко съвета, които ще ви направят кралици в кухнята

От подходящите подправки до избора на идеалното време и температура, готвенето може да бъде голямо предизвикателство, особено за начинаещи. Не се плашете, всичко се учи, и с няколко добри съвета можете да се превърнете в истински кралици в кухнята!

1. Миризмата е много близка с вкуса. Ако не се сигурни за подправките, които да сложите в ястието, просто отворете бурканчетата и помиришете подправките заедно, така ще разберете дали си подхождат. 

2. Хората често добавят сол към ястието си, защото му липсва вкус. Истината е, че ястието се нуждае от киселина- оцет или лимонов сок. 

3. Солта, пипера и киселината могат да подобрят вкуса на всяко ястие. Ако на ястието ви нещо му липсва, добавете сол, пипер или оцет и ще го оправите.

4. Винаги опитвайте, докато готвите!

Няколко съвета, които ще ви направят кралици в кухнята

5. Соевият сос не е само за азиатската кухня. Добавете малко соев сос към бърканите си яйца или към карамелизиран лук и ще бъдете очаровани от резултата. 

6. Когато извадите нещо от фурната, сложете кухненска кърпа на дръжката на фурната. Така хората ще знаят, че фурната е гореща и трябва да внимават. 

7. По-горещо не означава по-бързо. Не винаги решението е да увеличите котлона или фурната на максимум. По този начин може да изгорите някое ястие или да развалите вкуса. 

8. Запомнете, винаги можете да добавите, но никога не можете да извадите

9. Стойте до печката. Използването на социалните мрежи или гледането на телевизия по време на готвене не е добра идея. 

10. Използвайте дафинов лист. Не може да се използва при всички ястия, но създава огромна разлика във вкуса, когато е на точното място. 

11. Винаги преценявайте размера на парчетата зеленчуци, когато готвите. Ако ги нарежете на прекалено ситно, лесно ще се пресготвят, докато ако останат прекалено големи, може да останат сурови. 

Няколко съвета, които ще ви направят кралици в кухнята

12. Винаги почиствайте, докато готвите. Ако измиете дъската, когато приключите с рязането, след това в кухнята ви няма да бъде бъркотия. 

13. За плътен  и богат сос, използвайте водата, в която сте варили пастата

14. Придържайте се към простите неща. По-голям брой продукти не означава по-вкусно ястие. 

15. Силата на вкуса на чесъна зависи от момента, в който го добавяте. Ако го сложите в началото, ще има по-лек и деликатен вкус, докато ако го сложите в края ще има силен вкус. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay