Няколко трика за спасяване от неудобни ситуации, в които всички сме попадали

Няколко трика за спасяване от неудобни ситуации, в които всички сме попадали

За какво се сещате, когато чуете "неудобна ситуация"? Неудобна ситуация не е само дългото мълчание и смехът в неподходяща ситуация. Във всеки един момент можем да изпаднем в неудобна ситуация и да ни се случи нещо неочаквано и неприятно. Например токчето на обувката ни да се счупи или да изсипем обяда си върху бялата си блуза. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да се справите с такива ситуации:

1. Мазна коса

Когато нямате време да измиете косата си и тя е мазна, обикновените хартиени кърпи могат да дойдат на помощ. Почистете мазнината в корените с кърпите. След това разтъркайте косата си. Ще изглежда по-чиста.

2. Проблем с ципа

Когато ципът на дрехите ви неочаквано се заклещи, можете да използвате обикновен молив. Разтрийте двете страни на ципа с молива и след това го дръпнете леко.

3. Потене на гърдите

Ако забележите, че гърдите ви се потят обилно, когато е топло навън, можете да използвате ежедневни превръзки, за да избегнете неприятните петна по дрехите. Просто ги поставете в сутиена и те ще поемат потта.

4. Проблеми с клиновете

Ако клиновете подчертават недостатъците ви, все пак има начин да ги носите. Вземете стари чорапигащи и изрежете къси панталони от тях. Сложете ги отдолу и ще изграят ролята на стягащо бельо. 

5. Петна от мастило

Мастилото от химикалката ви е изтекло и е оставило петно върху дрехите ви? Обикновеният антибактериален гел за ръце ще ви помогне. Поставете кърпа или хартиена кърпа под петното, за да се накиснете в мастилото, изстискайте малко от дезинфектанта върху петното и го разтрийте със салфетка. След това изплакнете с вода.

6. Свеж дъх

Ако имате нужда да освежаване на дъха си бързо и нямате четка за зъби под ръка, можете да дъвчете кафе на зърна. То ще премахне неприятния мирис и здравата му текстура ще помогне за почистване на езика от плаката, която съдържа много бактерии.

7. Влажни обувки

Можете да изсушите вашите мокри обувки, като използвате пясък за котешка тоалетна. Напълнете найлонови чорапи с пясък за котешка тоалетна, завържете ги и ги поставете в обувките си за през нощта. Той ще абсорбира цялата влага. 

8. Жълти зъби

Използвайте банани, за да направите вашата усмивка бяла. Разтрийте зъбите си с вътрешната страна на банановата кора и изчакайте 10-15 минути. След това измийте зъбите си с четка. Тази процедура ще помогне за избелване на зъбите ви.

9. Хлъзгави обувки

Можете да използвате шкурка, ако обувките ви се хлъзгат. Разтрийте подметките с шкурката, с кръгови движения. Не натискайте твърде много. Можете също да използвате горещо лепило.

10. Картофи срещу петна от пот
Можете да използвате картофи, за да намалите риска от петна от под под подмишниците. Разрежете пресни картофи и разтъркайте подмишниците си. Изчакайте малко и след това изплакнете.
11. Вдигаща се пола
Всички сме се сблъсквали с този досаден проблем. Обаче има много лесно решение- напръскайте краката си с лак за коса и полата ви няма да помръдне. 
12. Дъвка върху дреха
Ако се залепи дъвка върху дрехата ви, можете да използвате тиксо, за да я махнете. Просто залепете тиксото върху дрехата и дръпнете.
13. Заклещен пръстен
Когато не можете да свалите пръстена от пръста си, просто вдигнете ръката си. Задръжте я във въздуха няколко минути. Кръвта ви ще се стече надолу и ще можете да свалите пръстена си. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay