Нямаме нищо общо, но той е сродната ми душа

Нямаме нищо общо, но той е сродната ми душа

Смешно е как човекът, когото ненавиждате, може да промени живота ви за миг. Той ви носи толкова много възможности и перспективи, че е трудно да ги преброите. Когато сте привлечени от пълна своя противоположност, връзката може да бъде доста тегава. Но това беше неочаквано за мен.

Моята противоположност се отличаваше в университета и във всичко, с което се заемеше. Той беше отличен във всичко – било то в учението, в спорта, в сферите на култура и изкуство и т.н. Понякога се чудех дали той няма близнак, който да прави половината неща вместо него. Заради успехите му, славата му се носеше, та той беше добър във всичко. И навремето му завиждах ужасно. Бях малко по-долу от него, защото просто не можех да се състезавам с неговите оценки и позиция. И така, това постоянно ме ядосваше.

И той изведнъж започна да ме харесва. Всички клюкарстваха как двамата съперници в университета се харесват и аз най-малкото се притеснявах от това. Нямахме нищо общо. Въпреки че се възхищавах на качествата му, никога не бих могла да го харесам. Животът продължаваше да ни свързва през годините, но аз все бях в неговата сянка. След дипломирането ни се оказа, че сме попаднали в една и съща компания.

И скоро се оказахме колеги. Не можех да откажа добро предложение заради факта, че ще бъдем в един офис. Беше страшно утешително за мен, че ще работя с някой познат. Но той започна да бъде по-учтив към мен. Изненадващо той обичаше моята компания и докато бърборехме за фирмени проекти и перспективи за кариера, го намерих за доста привлекателен. Той ме погледна по начин, който никой досега не беше правил. И кълна се, можех да се закълна, че той също е започнал да ми харесва.

И двамата нямахме нищо общо. Винаги съм мислила, че любовниците ще имат сходни вкусове, мнения и предпочитания. Но той се оказа съвсем различен и ... неочакван! Тъй като ние двамата прегърнахме странностите на другия, започнахме да се обичаме един друг повече. Той ми даде такива необясними чувства, които никога не можеха да бъдат описани с думи. Започваше да се превръща в моя сродна душа. И след година-две и двамата признахме любовта си един към друг! Оттогава животът ни не е нищо друго освен блаженство. Кое е най-доброто, предстои ни да се оженим догодина!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay