Оказва се, че зъбите ви могат да кажат много за характера ви

Оказва се, че зъбите ви могат да кажат много за характера ви
Pexels

Нашите зъби служат за множество цели в живота ни. Те ни дават възможност да се наслаждаваме на вкусни ястия, предпазват ни от вируси и са средство за изразяване на емоциите ни чрез лъчезарни усмивки. Въпреки това, освен тяхната функционална роля, нашите зъби също играят значителна роля в идентифицирането ни като отделни индивиди.

Зъболекарите казват, че нашите зъби могат да отразяват нашия характер

Според д-р Сахил Пател, формата на зъбите ни може потенциално да предаде определени черти на характера ни, като организираност, хаотичност, любезност или дори агресивност.

Д-р Пател разкрива, че посланието, предадено от нашите зъби, често може да остане незабелязано. Например, смята се, че зъбите с овална форма показват безгрижна и общителна природа, докато квадратните зъби създават по-"мъжествено и по-възрастно" излъчване.

Освен това, странности като бели петна или неравни ръбове на зъбите може да се възприемат като показателни за доброта и креативност. Интересно е да се обмисли как нашите зъби, извън тяхната функционална цел, могат потенциално да отразяват определени аспекти на нашия характер.

Зъби "squoval"

Зъбите "squoval", комбинация от квадратна и овална форма, не предават никакви доминиращи черти, а вместо това внушават изтънченост и спокойствие. Формата "squoval" не предава никакви интензивни послания и излъчва фина и спокойна енергия. 

Д-р Пател допълнително обяснява, че когато се разглеждат профилите на лицето на повечето хора, има остри ъгли, наблюдавани в долната челюст, горната част на скулите и челото. Въпреки това, тези ъгли са омекотени от естествената форма и разпределението на мазнините в кожата, покриващи подлежащата костна структура.

В обобщение, зъбите "squoval" се свързват с черти като изтънченост, спокойствие и приветливост, което ги прави благоприятна и хармонична форма на зъбите.

Овални зъби

Според д-р Сахил Пател овалните зъби предават женствена и младежка енергия, отразявайки безгрижна природа. Овалните зъби имат заоблена форма и се считат за класически израз на женственост и младост.

Поради връзката си с женствеността, овалните зъби излъчват чар и по-мека енергия. Д-р Пател споменава, че пригодността на овалните зъби зависи от чертите на лицето на индивида. Например, заоблените черти на лицето биха допълнили заоблени или яйцевидни зъби. 

По отношение на личностните черти, овалните зъби предполагат безгрижен, позитивен и общителен характер. Тяхната естетическа привлекателност е свързана с по-спокоен и жизнен характер.

Квадратни зъби

Според зъболекаря квадратните зъби се свързват с черти като сериозност, зрялост и ефективност. Д-р Сахил Пател споделя, че квадратните зъби имат мъжествена естетика, което създава впечатление за силна и пряма личност. С течение на времето естественото износване на зъбите кара зъбите на повечето хора да придобиват по-квадратен вид.

Докато квадратните зъби не са непременно негативни, те често се свързват с по-възрастната група хора поради ефектите от износването на зъбите. 

По отношение на характера, квадратните зъби се свързват със сериозност, зрялост и ефективност. Тези черти често се приписват на хора с квадратни зъби. 

Триъгълни зъби

Според д-р Сахил Пател, триъгълните зъби имат отличителна форма. Твърди се, че тази уникална форма предава причудлив чар и усещане за уникалност. Д-р Пател обяснява, че триъгълните зъби обикновено се считат за нормални в развитието и могат да изглеждат страхотно в зависимост от профила на лицето на индивида.

По отношение на личностните черти, триъгълните зъби се свързват с доминиране, креативност, свободомислие и странност. Смята се, че тези зъби отразяват личности, които притежават силно присъствие, проявяват творческо мислене и имат уникална и нетрадиционна природа.

Без значение каква форма на зъбите имате, най-важното е да ги поддържате здрави. Не мийте зъбите си прекалено силно и не забравяйте да правите професионално почистване всяка година. Поддържайте устата си чиста през целия ден, тъй като тя е свързана с дихателния и храносмилателния тракт. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay