Психологически тест: Нарисувай ми крава!

Отделете една минута за рисунката и опознайте характера си в дълбочина

Психологически тест: Нарисувай ми крава!

Не се очаква да имате каквито и да било умения по рисуване, за да си направите този тест. Независимо дали рисунката е добра, или не, начинът, по който сте я реализирали, ще извади на показ дълбоко стаени характеристики на вашата личност.

"Нарисувай ми овца!" - е прочутата реплика на Малкия принц.

Тук обаче от вас се иска да нарисувате крава. Нарочно не сме ви показали такава - без да се ръководите от това как по принцип е "редно" да изглежда подобна картинка, просто изобразете кравата както ви идва отвътре. За целта вземете абсолютно празен лист. За да бъдат верни резултатите, не отделяйте повече от минута на рисунката.

Продължете да четете натък, когато вашата крава е вече готова.

Колко е голяма кравата? 
Ако кравата заема над 50% от листа, то вие сте шумна личност, която обича да се забавлява и е отворена за комуникация с околните.

25-50% от пространството - в този случай става въпрос за човек, който се носи по течението. Подхожда с резерви към останалите и ако се наложи, може да отстоява позициите си.

Ако сте използвали под 25% от свободното пространство - вие сте интровертен тип. Предпочитате да се слеете с тълпата и да оставите някой друг в центъра на вниманието.

Има ли опашка?
Ако не сте ѝ нарисували такава, значи не сте от хората, които се вглеждат в детайлите. Имате силно развито въображение и често витаете в облаците. Вие сте човек на идеите.

Ако кравата все пак си има опашка - подхождате методично към живота. Грижливо изпълнявате всяка задача, с която се захващате. Склонни сте към перфекционизъм.

Има ли виме? 
Ако отговорът е положителен, то вие със сигурност имате много здрава връзка с поне един от родителите си. Обичате да се грижите за любимите си хора, отнасяте се нежно с тях и по този начин сте изградили достатъчно здрави приятелства.

Ако сте пропуснали да нарисувате виме, то между вас и (някой от) родителите ви има непреодолимо отчуждение. Не ви идва отвътре да се грижите за някого, нито да се разбирате с децата, но ако положите усилия в тази насока, можете да си създадете устойчиви отношения с някого.

Има ли рога?
Ако сте сложили рога на вашата крава, това означава, че реагирате спонтанно на ситуациите, палите се лесно и можете да бъдете агресивни. Взимате решения бързо.

Липса на рога - често проявявате пасивност и предпочитате нещата да се развият сами, вместо да предприемате конкретни действия.

А има ли си петна?
Наличието на такива показва, че сте доволни от живота, който водите. Може би смятате, че има още накъде да се развивате, но за възрастта си сте постигнали достатъчно.

Кравата без петна е нарисувана от човек, който чувства, че нещо му липсва. Винаги копнее по нещо, стреми се към величие и търси смисъл навсякъде.

Колко са големи ушите? 
Ако наистина могат да се нарекат големи, то вие сте добър слушател. Чувствителни сте и лесно влизате в положението на другия.

Малките ушенца говорят за обратното - доста сте егоцентрични. Бихте могли да изслушате някого и да се поставите на негово място, но все пак първо ще помислите за себе си.

Ако кравата ви изобщо няма уши, значи направо пренебрегвате мнението на останалите. Смятате, че само вие знаете какво е най-добре да се прави.

Колко е голяма главата? 
Ако размерът ѝ се равнява на поне 25% от размера на тялото, то вие сте изключително рационални. Слушате разума, а не сърцето си. Отдава ви се да разрешавате сложни проблеми и много се гордеете с това.

Ако главата е по-малка от гореспоменатото, вие определено мислите със сърцето си - за добро или лошо. Не винаги взимате правилните решения, но независимо от това, обикновено се чувствате щастливи с избора си.

Каква е формата на краката? 
В случай, че са огънати - вие сте забележително гъвкави по отношение на работата и живота си като цяло. Лесно можете да се нагодите към всякакви условия.

Прави крака - имате доста твърд характер и се опитвате стриктно да спазвате предварително начертания си план за всяко нещо в живота. Справяте се с отклоненията по пътя и следвате поставените си цели.

Крава без крака? Ако това представлява вашата рисунка, значи направо си живеете с "глава в облаците". Съзнанието ви вечно витае някъде, не си правите планове и вярвате, че всичко е възможно да се постигне.

Ако искате да следите всички интересни психологически тестове, които се стараем да ви предлагаме, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

53 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 27.01.2014|17:12
Е до колкото можеш.
5
Не е посочен 27.01.2014|17:11
сега нямам къде да я нарисувам.
4
Не е посочен 27.01.2014|10:00
Като имам малко повече време ще нарисувам.
3
Не е посочен 27.01.2014|08:51
Скарана съм с рисуването за жалост.
2
Не е посочен 25.01.2014|10:37
Ще пропусна теста, не ми е интересен.
1
Не е посочен 25.01.2014|10:24
Колко са големи ушите..хаха :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay