Секс факти, които не искате да разбирате

Например: Каква е разликата между Мерилин Монро и прасетата?

Секс факти, които не искате да разбирате

"Способността да изпитват оргазъм" - това е отговорът на въпроса от подзаглавието. Подробности ще научите от съответните факти в нашия списък. Освен за сексуалния живот на Мерилин Монро и прасетата, сме се постарали да намерим още много забавна и трудна за поглъщане информация за интимните преживявания на други животни и хора. От различни времена и държави.

И не бързайте да заключвате: "Тези неща отдавна ги знаем!". Вечно повтарящите се изчисления за хранителното съдържание на една чаена лъжичка семенна течност, за нейната полезност и за калориите, които се изразходват по време на секс, не сме ги включили в нашата малка енциклопедия. Смеем да твърдим, че тя е далеч по-интересна. И поне три пъти ще успее да ви разсмее.

Нека започнем с животните:

1. Някои пингвини проституират. Съвсем сериозно, въпреки че и на нас ни беше трудно да го повярваме. Оказва се, че понякога женските представители на привидно благочестивите птици извършват секс услуги на различни от дълготрайния си партньор мъжкари. В замяна получават от "клиента" камъчета, които са им необходими за направата на гнезда. Явно най-старата професия на света дори не сме я измислили ние. Били са праисторическите пингвини. А ако такива е нямало - динозаврите.

Секс факти, които не искате да разбирате

2. В "Търсенето на Немо" са ни спестили малко образователна информация относно рибата клоун: тя може да си сменя пола, когато поиска. Или по-точно - когато ѝ се наложи. Тези морски обитатели живеят под строга йерархия. Най-едрата рибка в групата задължително трябва да бъде женска; следващата по големина е мъжка и има право да я опложда; останалите членове също трябва да са мъжки, но не участват в секса. Поне на първо време. Ако женската загине по някакъв начин, мъжката, която до този момент е била втора по големина, трябва да заеме мястото ѝ. За целта си променя пола. Без операция - просто природа! 

3. Горилите са най-големите примати в света. Мъжкият разполага с "харем" от 5 до 30 женски и е достатъчно мощен, за да ги пази. Горилското му достойнство обаче не буди чак толкова възхищение: приблизително 4 см пенис. Вероятно горилчо е най-големият защитник на твърдението, че размерът няма значение.

4. Оргазмът при женските прасета може да продължи до 30 минути! Преди дружно да сме завидели на Мис Пиги, нека си припомним: след съвокупление представителите на нейния вид не лежат върху сатенени чаршафи, по-скоро в тава на трапезата ни. С ябълка в уста. Вероятно природата е дала дълготрайното удоволствие на тях, а не на нас именно, за да компенсира тази несправедливост.

Секс факти, които не искате да разбиратеПродължаваме с хората:

5. За разлика от благословените праски, най-популярната секс икона на миналия век (че и в настоящия продължава да бъде) е доверила пред приятелка, че никога не е стигала до оргазъм. Колкото и да ни е странно, именно за Мерилин Монро става въпрос. Въпреки тримата ѝ съпрузи и предполагаемата тълпа от други любовници.  

6. Първата двойка, показана в леглото по време на телевизионен праймтайм, е тази на Фред и Уилма Флинстоун. Яба-даба-ду!

7. В Древна Гърция общоприетото жаргонно наименование за фелацио е било "да свириш на флейта". Е, не се различава кой знае колко от съвременната българска интерпретация.

8. Флейта или не, гейшите отказвали да свирят на нея. Според тях оралната любов била унизителна за образованите жени. Това е - излиза, че пингвините са по-развратни от гейшите. Край с детските ни представи.

9. В годините на Втората световна война правителството на САЩ "атакувало" войниците с брошури и образователни филмчета със следния слоган: "Не забравяй - сложи го върху него, преди да го сложиш вътре!" (Put it on before you put it in!) За кондома и пениса става въпрос. Тези послания са били предизвикани от факта, че момчетата се завръщали у дома с множество венерически заболявания и на държавата ѝ струвало милиони долари да ги лекува. Комичното послание неминуемо предизвиква асоциация с брошурата на нашата Столична регионална здравна инспекция и приключенията на Кънчо.

10. Докато гледат порно с участието на други мъже, силните ни половинки произвеждат повече семенна течност, отколкото ако гледат филмче само с жени. Според непотвърдени догадки на учените причината би могла да се крие в това, че виждайки конкуренция, мъжете подсъзнателно засилват уменията си за производство на бебета. 

Секс факти, които не искате да разбирате11. Днес бурлеска костюмите се считат за традиционно секси, но преди векове идеята им е била малко по-друга. "Меркините" - перуките, заместващи окосмението там долу - около 1400-та година са се използвали от жените, които са се бръснели, за да се предпазят от срамни въшки. През викторианската ера тази практика е била възприета от проститутките. Така са прикривали венерическите си заболявания. Сифилис, например.

12. На всяка "нормална" страница в интернет се падат по пет порнографски. Дали хората не сме мастурбатори, а? 

13. Запознати твърдят, че в Индия на човек може да му излезе по-евтина самата проститутка, отколкото презервативът, необходим за сексуалния контакт с нея. 

14. Стриптийзьорките изкарват повече пари, когато са в овулация. Вероятно заради феромоните, които тялото им отделя. Не е нужно този факт да се използва само на професионално ниво: ако планирате да изненадате партньора с еротично събличане, ефектът ще е още по-голям, ако изчислите най-подходящия ден за това. Да не говорим, че е подходящ и за правене на деца.

15. Емблематичният вибратор тип "Зайче" е известен с две неща: отличните оргазмени резултати, които дава и странното усмихнато личице, изобразено на върха на играчката. Сега разбрахме и какво му било предназначението. Консервативните японци се изказвали против "производството на секс играчки, които твърде много наподобяват фалоси". Е, да, къде-къде по-хубаво е да се забавляваш с изкуствен пенис, който е розов и се усмихва. Или пък не? 

16. Хората от край време се опитват да измислят работещи контрацептиви. Пещерни рисунки във Франция показват мъже, носещи нещо като кондом върху достойнството си. Древните египтянки пък масово са поставяли смес от крокодилска тор и мед във вагините си, вярвайки, че това ще им попречи да забременеят. Индийките са също са използвали подобна рецепта, но предпочитаните от тях изпражнения били слонски. Май вариантът с аспирина все пак е по-добър от всичко това... Като изключим, че от него едва ли има ефект. 

17. Проучвания са установили, че 85% от мъжете, които са получавали смъртоносен сърдечен удар по време на секс, всъщност са изневерявали на половинките си. На това му викаме гузна съвест!

За финал ви предлагаме няколко странни закони, свързани с интимните преживявания. Честно казано, те ни накараха да се срамуваме малко. Дори да нямаме нищо общо, все пак собственият ни биологичен вид ги е сътворил.

18. В Боливия съществува закон, според който на мъжете им е забранено да правят секс с дадена жена и с дъщеря ѝ в същото време време. По принцип сме съгласни с това правило, но не можем да не се запитаме: Какво е ставало там, в Боливия, че се е наложило чак да го запишат черно на бяло?

Секс факти, които не искате да разбирате19. Малко е спорно дали ако хванем половинките си в изневяра и спрем да им говорим за няколко дни, те ще го приемат като наказание или като благодат. В Хонконг обаче заплахата, която ги дебне, със сигурност е реална. Там съпругата има право да накаже неверника си със смърт. При едно условие - разрешено е да го убива само с голи ръце.

20. Преди време комиксите с Доналд Дък са били забранени във Финландия. Защото патокът не носел гащета. 

21. В Ливърпул, Англия, е позволено продавачките да работят голи от кръста нагоре. Има уловка обаче - това важи само за продавачките в магазини за тропическа риба. Без коментар. 

22. В културата на ацтеките авокадото е било смятано за толкова силен афродизиак, че на девствените момичета им е било забранено дори да се докосват до него.

23. В Колорадо на мъжете не се позволява да целуват спящи красавици. Или каквито и да било спящи жени. Но как властите ще разберат за евентуалното престъпление, не ни е съвсем ясно - това да не е Big Brother? Пък и ние обичаме да ни събуждат с целувки. Явно в Колорадо са си патили твърде много от маниаци по преживяванията със заспали и нищонеподозиращи дами.

24. Из нета е широко разпространено твърдението, че в Индонезия мастурбацията се наказва с обезглавяване. Срещнахме го в два варианта - и за "горната", и за "долната" глава на провинилия се. И все пак ще си позволим да се усъмним, че това е просто световна "градска" легенда. Доколкото знаем, в почти всички древни митологии дори боговете "се пипат" и благодарение на това имаме Земя и живот на нея. 

25. Мюсюлманите имат изрична забрана да гледат гениталиите на труп. Това важи дори за гробарите - половите органи на починалия винаги трябва да са покрити с тухла или парче дърво.

С последните факти списъкът ни взе да става зловещ, така че предлагаме да спрем дотук. Цялата тази информация едва ли ще ви помогне да задобреете в леглото, но се надяваме, че поне сме ви забавлявали.

Секс факти, които не искате да разбиратеЖитейските изводи? На първо четене, могат да се направят три. Но са важни!

- Когато казвате на мъж, че е "силен като горила", не бъдете сигурни, че му правите комплимент.

- Ако ви предстои да пътувате сами в екзотична държава, а не можете да си позволите тамошните цени за презервативи, поинтересувайте се какво мисли законодателството по въпроса за мастурбацията. Чак тогава можете да си позволите да си доставяте удоволствие саморъчно.

- Да забранявате на децата не е добра идея. Но се запасете с готови отговори на въпроси от типа: защо Доналд Дък не обича бельо и какво правят семейство Флинстоун в леглото. 


 

184 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



44
Не е посочен 24.04.2012|17:50
НА мен също много ми хареса статията, забавна е :))) Много сте старомодни. хахаха
43
Не е посочен 21.04.2012|18:12
Голвми сте сноби, не виждам нищо потресаващо, камоли покъртително в статията, напротив, мисля че е образователна и забавна. Поздравления на автора, че си е направил труда да събере такава интересна информация!
42
Не е посочен 20.04.2012|14:04
на това му викам аз, едно голямо губене на време
41
Не е посочен 19.04.2012|11:52
трябва да се чете малко по диагонал тази статия...има добри попадения,но са размити от кофти хумор
40
Не е посочен 19.04.2012|11:51
хахахах...никой не може да ти върне времето...не се ли усети по-навреме да спреш :)))
39
Не е посочен 19.04.2012|11:35
Лично аз съм потресена... съжалявам,че отделих време да прочета това нещо!
38
Не е посочен 19.04.2012|11:33
напълно те подкрепям... отвратителна статия!
37
Не е посочен 19.04.2012|11:26
трябваше да спрат с първата част...
36
Не е посочен 19.04.2012|11:25
някой факти са покъртителни!
35
Не е посочен 19.04.2012|11:20
то тази статия нямаше край
34
Не е посочен 19.04.2012|11:07
Това е най- малоумното нещо, което съм чела и виждала....и защо за бога са всичките тези илюстрации на анимации?
33
Не е посочен 19.04.2012|11:01
Каква е тази простотия за бога и кой нормален човек би я написал и качил?
32
Не е посочен 19.04.2012|10:51
Те не само горилите си имат хареми- това се вижда и при много други животни :Д
31
Не е посочен 19.04.2012|10:46
за секс съм чела всякакви стаиии , но тази бие класациите за най-тъпи секс статии :Д
30
Не е посочен 19.04.2012|10:39
Егати- пингвини проститутки????
29
Не е посочен 19.04.2012|10:38
28
Не е посочен 19.04.2012|10:36
вече ги разбрах и съм доста изненадана .
27
Не е посочен 19.04.2012|10:32
Чак пък секс факти :Д
26
Не е посочен 19.04.2012|10:31
Забавни бяха!
25
Не е посочен 19.04.2012|10:31
Много интересна и забавна статия!
24
Не е посочен 19.04.2012|10:29
да , мега тъпа статия :)
23
Не е посочен 19.04.2012|10:22
много тъпи секс факти !
22
Не е посочен 19.04.2012|10:15
интересно:)
21
Не е посочен 19.04.2012|10:12
20
Не е посочен 19.04.2012|08:56
Полезна статийка наистина, колко ли труд са изхабили учените, за да открият толкова интересни подробности.
19
Не е посочен 19.04.2012|08:54
Интересни факти наистина, за повечето дори не бях подозирала, сега имам самочувствието на дълбоко информирана личност:)
18
Не е посочен 19.04.2012|08:53
Аз с чиста съвест ще си призная, че не знаех за проституирането на пингвините, нито за продължителния оргазъм на прасетата:)))
17
Не е посочен 18.04.2012|18:30
доста интересно
16
Не е посочен 18.04.2012|17:53
И мене! Има уникални факти;)) Супер статия
15
Не е посочен 18.04.2012|17:52
"В Ливърпул, Англия, е позволено продавачките да работят голи от кръста нагоре. Има уловка обаче - това важи само за продавачките в магазини за тропическа риба. Без коментар" - WTF?!
14
Не е посочен 18.04.2012|17:47
". В "Търсенето на Немо" са ни спестили малко образователна информация относно рибата клоун: тя може да си сменя пола, когато поиска" Уникално!!
13
Не е посочен 18.04.2012|17:22
12
Не е посочен 18.04.2012|17:22
И на мен ми хареса.
11
Не е посочен 18.04.2012|17:22
Да, много странно беше :).
10
Не е посочен 18.04.2012|17:22
Позабавлявах се.
9
Не е посочен 18.04.2012|17:21
Интересни факти :).
8
Не е посочен 18.04.2012|17:20
Това за пингвините и Боливия ме разби просто :).
7
Не е посочен 18.04.2012|16:58
Образователно! :)
6
Не е посочен 18.04.2012|16:41
Особено последните, направо се втрещих!
5
Не е посочен 18.04.2012|16:30
Някои факти са просто потресаващи.
4
Не е посочен 18.04.2012|16:13
Забавно, ама това със животинската част просто разби!
3
Не е посочен 18.04.2012|15:45
интересна статийка
2
Не е посочен 18.04.2012|15:40
Да, повечето неща не ги знаех.
1
Не е посочен 18.04.2012|15:19
интересен материал!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay