ТЕСТ: Правилна ли е преценката ви за собствения ви живот?

Психологически тест, който разкрива неподозирани истини за живота ви

ТЕСТ: Правилна ли е преценката ви за собствения ви живот?

Наясно ли сте със своята визия за собствения си живот? Какво искате да ви се случи в бъдеще и на какви действия сте готови, за да осъществите целите си? Така зададени, тези въпроси изглеждат твърде прости. Вероятно вече сте отговорили на тях и то напълно първично.

Днес обаче ви предлагаме да задълбаете навътре в съзнанието си и да определите как пречките, които срещате по пътя си, се отразяват на вашата психика. Каква е представата ви за бъдещето и кои са онези неща, които не признавате дори пред себе си, ще разберете чрез този прост психологически тест.

Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на въпросите, които ще видите по-долу. Целта е да си представите себе си в съответната ситуация и да прецените как бихте действали. Записвайте отговорите си на лист, за да можете после да получите своите резултати.

1. Представете си, че стоите по средата на път. Какъв точно е пътят - асфалтиран, магистрала, запустял, черен или пък осеян с неравности?

2. Къде се намира слънцето, спрямо вашето разположение на пътя? (тук става въпрос за това кое време от деня е)

3. Тръгвате по същия този път и изведнъж пред вас се появява ограда. Как смятате да преминете през нея?

4 Преминавате препятствието и продължавате по пътя си. Озовавате се в гора. Какви са дърветата в нея (бор, ела, бук или смесени)?

5. Навлизате в гората и се натъквате на пътека, която започвате да следвате. Не след дълго намирате ключ. Къде го откривате - на земята, закачен за клоните на дърво или за храст?

6. Измъквате се от гората и стигате до езеро. Какво е то - дълбоко, плитко, спокойно или бурно?

7. Какво правите там - стоите и наблюдавате водата, плувате или се къпете?

8. Продължавате нататък и изведнъж пред очите ви изниква домът мечта, а от вратата излиза мъжът, с когото сте в момента. Какво правите - влизате заедно с него, оставате на прага, обръщате се и си тръгвате?

ТЕСТ: Правилна ли е преценката ви за собствения ви живот?

А сега вижте какво говорят вашите отговори за живота ви:

1. Пътят е символ на връзката ви с действителността. Ако сте избрали:
Асфалтиран път или магистрала - вие сте активна личност, която винаги намира време да се справи със задачите за деня. Никога не отлагате за утре работата, която можете да свършите днес. Обичате да откривате нови неща и да се занимавате с разнообразни дейности. Здраво стъпили сте на земята и сте наясно, че трябва сами да се борите за нещата, които искате да притежавате.
Черен или запустял път – вие сте спокоен човек, който не бърза в нищо. Предпочитате да се дивижте бавно, но уверено по пътя към целта, вместо да допускате грешки в бързината. За вас победата не е на всяка цена. Опитвате се да контролирате събитията в живота си, но когато това не се получава, се примирявате с действителността.
Път, осеян с неравности и дупки – има даден аспект от живота ви, който не ви позволява да вървите напред. Трудностите ви срещат на всяка крачка и това спира подема ви.

2. Слънцето е символ на вашите планове, идеи и цели
Ако слънцето изгрява – тепърва започвате да вървите по пътя към целта си. Оптимизмът е неизменно до вас и ще ви помогне да се справите успешно.
Ако слънцето е точно над вас – достигнали сте сигурно място,изпълнението на плановете ви върви идеално и знаете точно какво искате от живота.
Ако слънцето залязва – вече сте осъществили всички свои цели и е време да си поставите нови.

3. Оградата е пречка. Колкото по-висока е, толкова по-силна е склонността ви да преувеличавате и да изкарвате проблемите си по-тежки, отколкото всъщност са.
Ако се изкачите по оградата или я заобиколите – вие предпочитате да заобикаляте проблемите, като правите това възможно най-лесно и безболезнено.
Ако търсите процеп, през който да преминете, или намерите начин да развалите оградата – то вие сте склонни да полагате неимоверни усилия, за да разрешите проблемите и да се справите с пречките така, че те повече никога да не се появяват пред вас.

4. Гората е символ на вашата душевност. Ако тя се състои от:
Ела – вие сте рационална личност, която е стъпила здраво на краката си и знае какво иска от живота.
Бор – доста често ви се случва да изтъквате положителните си качества и да се хвалите с постиженията си, дори да не са ваша заслуга.
Бук – вие сте мъдра личност, която обича да помага на околните със съветите си. Ползвате се с доверието и уважението на хората.
Смесена гора – вашият характер е много пъстър. Можете да бъдете както много щури, така и до болка сериозни. Нагаждате поведението си спрямо ситуацията, в която се намирате. Винаги търсите нови и различни преживявания.

5. Ключът показва степента на щастието ви.
Ако го намирате на земята – стремите се към духовно равновесие и хармония във връзката си, но все още не сте ги постигнали напълно.
Ако виси на клоните на дърво – щастието е на една крачка от вас и само чака да го откриете. Възможно е да го пропуснете, затова се оглеждайте добре.
Ако е закачено за храст – знаете какво ви прави щастливи и се стремите да си осигурявате радост всеки ден.

ТЕСТ: Правилна ли е преценката ви за собствения ви живот?

6. Езерото е олицетворение на чувствата ви към любимия човек.
Плиткото езеро свидетелства за повърхностни чувства. Не сте влюбени, просто ви е приятно да прекарвате времето си с човека до вас.
Дълбокото езеро означава силни чувства. Готови сте на всичко за любимия човек и бихте направили и невъзможното, за да е щастлив.
Спокойно езеро – постигнали сте хармония в отношенията с половинката. Наясно сте какво искате от тази връзка, а характерите ви са се напаснали идеално. Вървите в една посока.
Бурно езеро – лутате се в лабиринт от проблеми, но силната любов помежду ви не ви позволява да се откажете. Вие сте пълни противоположности, които се привличат, и помитат всичко по пътя си.

7. Ако седнете до езерото, то вие сте удовлетворени от връзката си. Усещате спокойствие в присъствието на човека до себе си и съжителството ви е хармонично.
Ако плувате, имате нужда от разнообразие във връзката си. Потънали сте в рутината и това убива страстта между вас и любимия ви.
Ако се къпете, имате нужда да се очистите от грешките, които сте допуснали в миналото. За да се случи това, най-добре е да говорите открито за тях.

8. Ако влезете в къщата заедно с партньора си – очаква ви щастлив семеен живот, стига да се държите един за друг и да се борите заедно с трудностите.
Ако седнете на прага – не сте сигурни в чувствата си и имате нужда от време, за да помислите какво искате от любовта.
Ако си тръгнете – човекът, с когото сте в момента, не е правилният за вас.

За още интересни тестове и логически задачи, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay