Тези малки 12 промени в начина на живот, ще го направят по-добър

Още днес

Тези малки 12 промени в начина на живот, ще го направят по-добър

Готови ли сте да направите живота си по-добър още от днес? Ще кажете, че не се става току-така нов човек. Ние ще ви покажем колко е лесно животът ни да се превърне в приказка с някои съвсем дребни , но съществени промени.

 

Правилото на 20-те минути

Какво правим вечер след работа? Залепям се за телефона, компютъра или телевизора и така пропускаме толкова много от живота. Вместо това ние ви предлагаме да отделите 20 минути за други дейности, като:

Четене на книга

Писане на нещо, което ви е направило впечатление през деня

Написване на нещо на чужда език

Медитация

 

Гледайте от положителната страна на нещата

Вместо да се претоварвате с емоции, погледнете на ситуацията от положителния ъгъл. Това ще ви помогне да вземете най-доброто решение с по-малко емоции и без его.

 

Тичайте

Тичането помага да контролирате теглото си, да се чувствате свободни, заредени, волни.

 

Пийте повече вода

Тялото ни е съставено от приблизително 60% вода и пиенето на вода спомага да се поддържат телесните функции и да се увеличи метаболизма.

 

Не отивайте в хранителния магазин гладен

Ако отидете гладни в магазина, това почти на 100% означава, че ще се върнете с вредна и нездравословна храна.

 

Четете повече

Така, както тялото ви се нуждае от тренировки, така и мозъкът също. Ако сте загубили тренинг, започнете с по-кратки книги и след това продължете с по-дълги.

 

Научете се да казвате Не

Това може би ще ви е трудно в началото, защото ще искате да направите хората щастливи. Но не осъзнаваме, че понякога е по-добре да откажем. Трябва да знаете, че няма нищо лошо в това да се отказва, когато има основателна причина.

 

Спрете да ходите по улицата с лице, завряно в телефона

Не се ли замисляте, че това е опасно и може да ви блъсне кола или велосипед или да се сблъскате с друг пешеходец? Започнете да се радвате на света около вас, той е толкова красив!

 

Закусвайте

Закуската е най-важното ядене за деня и трябва да го знаете! Когато се събудим, тялото ни е било лишено от храна и вода в продължение на 8 часа. Ако пропуснете закуската, няма да имате енергия и няма да можете да се съсредоточите върху делата си. Уверете се, че започвате деня си с протеиново блюдо и чаша вода.

 

Отървете се от негативните хора в живота ви

Те постоянно се оплакват за всичко, мрънкат, от нищо не са доволни и прехвърлят тази отрицателна енергия и на вас. Тези хора никога няма да ви насърчат за каквото и да е, няма да ви подкрепят. Те само ще ви използват, за да плачат на рамото ви. А нямате нужда от това, нали?

 

Спрете да се оплаквате

Ако не ви харесва ситуацията, променете я. Оплакването няма да ви помогне с абсолютно нищо.

 

Помолете за помощ

Всеки има нужда от някакъв вид помощ в една или друга форма. Ето зао не считайте, че е срамно да кажете, че се нуждаете от помощ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay