Топ 6: Най-изнервящите действия във Facebook

Покани за игри, снимки в огледалото, снимки на храна и коктейли - дразнят ли ви тези неща?

Топ 6: Най-изнервящите действия във Facebook

Много хора се дразнят на доста от масовите Facebook практики. И отново във Facebook, се оплакват от тях.

Всички сме виждали статуси от типа: "Спрете да ми изпращате покани за игри, иначе ще ви изтрия!" И всички сме чували вицове за т.нар. "тагване". Наистина, едно време редяхме фотографиите си в албумчета, а сега тийнейджърите се самоснимат в огледалото и се чудят кои имена да изредят в таговете към снимките.

Преди две седмици решихме все пак да проверим кои действия в социалните мрежи ви изнервят най-най-много. Направихме анкета с този въпрос и тъй като към момента сме получили близо хиляда отговора, вече е време да обобщим резултатите.

На първо място сред дразнещите Facebook неща сте посочили изпращането на покани за игри, тестове и т.н. Те печелят 35% от отрицателния вот в нашето допитване. Явно на много хора им е дошло до гуша от подканянето да хранят виртуални прасета във FarmVille. 

Топ 6: Най-изнервящите действия във Facebook
На втора позиция, отново очаквано, застават самоснимките с кифленски физиономии и/или в огледалото (29,8%). Кога младите момичета (понякога и уж по-мъдрите дами) решиха, че е красиво да спрат да се усмихват естествено и да започнат с цупенето в селскостопански птичи стил - т.нар. "патешки устни" или другият вариант, "кокошо дупе".

Дразнеща тенденция номер 3: снимки тип "Какво ям или чета в момента" (11,6%). Настръхваме само като си представим колко фотографии на разтворени книжки от Хорхе Букай с чаши кафе до тях сме виждали! Четенето е за лично удовлетворение, може и да обсъдим с приятели, но не разбираме какъв е смисълът да го превръщаме в показност. Дали ще ни помислят за по-интелигентни заради снимките с четивото?

Не ни интересува особено и какво консумират всичките ни Facebook контакти - дали коктейли в запотени чаши, или кюфтета на скара. Нито пък имаме желание да разбираме къде се намират хората във всеки един момент. Тагването от различни места дразни стабилно 10,2% от гласувалите. Вероятно и те остават с впечатлението, че някои личности ходят по заведения и забележителности не, за да ги изживеят наистина, а колкото да напишат във Facebook, че са били там. 

Топ 6: Най-изнервящите действия във Facebook
Социалната мрежа е изнервяща и с това, че мнозина я използват като платформа за досадните си философствания. 9% от гласувалите в нашата анкета не харесват масовата склонност да се пишат статуси с вечни оплаквания. Най-често те касаят държавата, противоположния пол и живота като цяло.

На последно място, с 4,3% процента, остава навикът да се философства с огромни абзаци под чуждите постове. Наистина е досадно да споделите някоя моментна лежерна мисъл и в следващите два дни разни хора да се правят на интересни с коментари върху стената ви.

Приключихме с дразненето в социалните мрежи. А сега, в духа на 14-и февруари, ще се заемем с обичането. Новият въпрос в нашата анкета е: "На какво се основава дългогодишната любов?" Можете да отговорите тук.

Ако искате да следите резултатите от изследванията ни на всякакви теми и не сте прекалено изнервени от Facebook, можете да се присъедините към тамошната страница на Jenite.bg!

20 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 18.02.2014|09:02
Може да се каже, че са изнервящи.
2
Не е посочен 17.02.2014|12:54
Така е, изнервящи са .
1
Не е посочен 17.02.2014|09:07
Повечето от изброените действия са дразнещи.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay