Частите на тялото, които издават възрастта

Частите на тялото, които издават възрастта

Рано или късно, повечето жени започват да забелязват и скриват първите признаци на стареене: независимо дали крият бръчки или боядисват косата си. Сред тези видими признаци на остаряване, има по-фини ефекти, които не забелязваме отначало. Ние започваме да им обръщаме внимание, когато е твърде късно да се направи нещо по въпроса. Знаете ли на кои признаци на стареене трябва да обърнете повече внимание?

Ето какво намерихме, за да отговорим на този въпрос:

1. Уши

Това едва ли е първото нещо, на което повечето хора обръщат внимание, но ушната мида губи естествената си еластичност през годините. Жените, които обичат да носят големи обеци, са особено изложени на такива промени.

Как да предотвратите това:

Големите, тежки обеци могат да се превърнат в огромна опасност за разтягане на ушите. Ако това ви притеснява, избягвайте да ги носите колкото е възможно повече. Също така е добре да си махате обиците вечер. Друг полезен съвет за запазване на формата на ушите е да се подхранват и овлажняват редовно с крем. По този начин кожата ви ще запази своята еластичност много по-дълго.

2. Шия

Докато повечето жени се грижат за лицето си ежедневно, много несправедливо пренебрегват областта на шията. Въпреки че има много видове козметика, които могат да помогнат за удължаване на младостта на тази част от тялото ви, повечето от тях имат само временни ефекти. Тъй като в гърлото няма мастни компоненти, кожата става увиснала и набръчкана с времето.

Как да предотвратите това:

Дори след като сте забелязали първите признаци на стареене, можете да опитате да върнете часовника обратно. Въпреки това, винаги е по-добре да се предотвратят подобни състояния на кожата, преди да се появят. Не забравяйте да се грижите за лицето и шията си чрез почистване, овлажняване и подхранване. 

3. Чело

Различните опити да се отървете от бръчките на челото може лесно да се обърнат и да предизвикат още повече - под влиянието на ботокс, страничните мазнини на челото стават атрофирани. В резултат на това челото губи своята естествена форма.

Как да предотвратите това:

Вашата основна грижа трябва да бъде избягването на всякакъв вид лечение с ботокс. Това дори няма да е необходимо, ако се опитате да предотвратите появата на първите бръчки, като ги изгладите с кремове и маски за лице и правите специални упражнения.

4. Вежди

Когато сте млади, имате високи и повдигнати вежди. Въпреки това, веждите са склонни да "паднат" по-ниско с възрастта и разстоянието между очите и веждите се съкращава. Това често води до "намръщена" физиономия.

Как да предотвратите това:

Не чакайте този ефект да стане необратим, ако не започнете да действате бързо, ще се наложи да използвате ботокс. Можете да избегнете това, като правите редовни упражнения за лице.

5. Устни

Устните са много привлекателна част от всяка жена. Вертикалната вдлъбнатина на горната устна е особено привлекателна и прави устните по-изразителни. С годините, тази черта изчезва. 

Нужно е само да тренирате мускулите на устните си всеки ден, за да предотвратите това.

6. Ръце

Точно като врата, ръцете ни нямат мастна тъкан - затова бръчките се появяват върху тях още преди първите признаци на стареене да нападнат лицето. Видимите вени на ръцете могат визуално да засилят усещането за възрастта.

 За съжаление, почти невъзможно е да се предотврати ефектът от стареенето върху ръцете ви. Можете обаче да се опитате да го предотвратите. За да поддържате кожата на ръцете си млада и стегната, не забравяйте да ги овлажнявате и подхранвате. Не забравяйте да носите чифт ръкавици, когато готвите, почиствате или вършите други домакински работи. 

7. Контур на лицето

С възрастта мускулите на лицето стават по-слаби, което води до отпускане на кожата. В резултат на това долната част на контура на лицето се променя.

Как да предотвратите това:

Точно както коремните мускули, мускулите на лицето изискват редовно физическо натоварване. Прекарайте няколко минути, упражнявайки мускулите си всеки ден, за да поддържате лицето си младо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay