10 съвета как да се сдобрите след скандал

Няколко полезни съвета

10 съвета как да се сдобрите след скандал

Несъгласието често води до спорове между партньорите. Има ли начин да не се спори изобщо? Едва ли. Всички двойки се карат, но ние ще ви дадем 10 съвета как по-лесно да се справяте с караниците.

1. Бройте до 10

Сериозно, това работи! Когато чуете нещо, което не ви харесва, не забравяйте да поемете дълбоко дъх и да пребройте до 10. Не искате да навредите на партньора си, нали?

2. Измислете специален "стоп" сигнал

Когато усетите, че спорът се задълбочава прекалено много, използвайте таен сигнал. Това може да бъде например жест или забавна дума. Сякаш изпращате на партньора си съобщение, че сте много близо до преминаването на прага на вашето търпение.

3. Не се опитвайте да спечелите

Това не е нещото, което наистина искате, нали? Не винаги трябва вие да сте прави. В спора с любимия няма такова нещо като правилно и грешно. Не трябва да се стремите към победата, а да се стремите да оправите нещата. Опитайте и ще забележите разликата.

4. За някои неща просто не си струва да се борите

Съвсем нормално е да има различия в мнението, особено когато трябва да свикнем с начина на живот на някого. Има неща, за които просто не си струва да се борите. Изберете мъдро нещата, за които си струва да се борите и да спорите.

5. Дайте на партньора си прегръдка

По време на спор, последното нещо, кеото искате да направите, е да имате физически контакт с този, който стои пред вас. Всеки такъв контакт обаче ви напомня, че обичате човека отсреща и искате да бъдете с него. Не се страхувайте да поискате или да дадете прегръдка. Това може да смекчи нещата.

6. Направете нещо невъзможно

Направете това "невъзможно" нещо- да се поставите на мястото на човека отсреща и да помислите защо той постъпва така или да опитате да разберете как да се чувства. Ако повече хора успяват да се поставят на мястото на другия, скандалите щяха да са много по-малко.

7. Не е проблем да си легнете ядосани

Дайте си почивка след караницата. Оставете си малко време да премислите нещата, за да вземете възможно най-доброто решение. Не се притеснявайте, нищо няма да се случи, ако си легнете скарани. На сутринта всичко ще бъде наред и ще можете да вземете адекватно решение.

8. Внесете малко хумор

Шегувайте се. Това е чудесен начин да разчупите леда и да намалите напрежението. Не бъдете иронични или жестоки, една невинна шега винаги помага.

9. Отстоявайте позицията си

Не се страхувайте да поемете отговорност. Помислете кое е нещото, което ви кара да се чувствате зле и не се страхувайте да го заявите.

10. Осигурете доза удоволствие

Правете неща, които ви доставят удоволствие, така и двамата ще бъдете по-благосклонни. Когато има напрежение в атмосферата, това се отразява и на отношенията ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay