14 признака, че е безопасно да простите изневяра

Ето кога може да простите на вашия партньор

14 признака, че е безопасно да простите изневяра

Ако забележите тези признаци, значи е време на простите на своя изневеряващ партньор.

От гледна точка на страничните наблюдатели, действията, които трябва да предприемете при изневяра са напълно ясни. Повечето хора ще ви кажат просто да прекратите връзката.

"Веднъж измамник, винаги измамник", биха казали всички.

Но всеки, който е преживял подобно нещо, знае, че нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат. Без значение какво казват хората, изневярата не е толкова просто нещо. В действителност е доста сложно, с много причини, последствия и възможни сценарии за бъдещето.

Ако са ви изневерили, имате право на всякакви чувства и реакции в момента. Това включва и обмисляне на възможностите за сдобряване.

Много връзки са се запазили след изневяра и дори са станали по-силни. Няма как да предскажете бъдещето, но е възможно и вашата история да се развие по сходен начин.

Едно нещо, което знаем със сигурност, е, че сте объркани и наранени. Ако възнамерявате да се възстановите от болката на изневярата, ще ви е необходим план и нещо, което да осветли пътя. Ето защо сме съставили този списък, за да ви дадем представа кога е безопасно да простите на вашия партньор.

Въпреки че вашият партньор е допуснал поредица от ужасни грешки, все още е възможно да се промени.

Тези промени са изключително трудни и тъй като е трудно, усилията на партньорът ви ще бъдат очевидни.

Ето списък на признаците, че е време да се замислите да простите:

1. Изглежда, че вашият партньор разбира колко е сериозна ситуацията и колко много усилия трябва да положи, за да оправи нещата.

2. Вашият партньор предприема конструктивни действия за справяне с вътрешните проблеми, които го карат да ви изневерява

3. Вашият партньор вече не се отбранява. Той показва искрено съжаление и разкаяние за това, което е направил. Поема пълна отговорност за действията си.

4. Не се опитва да ви обвинява за неговите действия. Приел е, че е направил сериозна грешка и има желание да оправи нещата.

5. Внимателен е и общувате пълноценно, без да действа прибързано. Не се прави, че нищо не се е случило, но и не прибързва.

6. Както вие, така и партньорът ви имате представа защо се е случила изневярата. Също така сте говорили за това как да предотвратите това да се случи отново в бъдеще и опитвате да се научите да общувате по-добре.

7. Отношението и действията на партньора ви пораждат състрадание към него и постъпките му.

8. Отдадеността и поведението на партньора ви позволяват да започнете да възстановявате връзката, която вероятно е започнала да се разпада преди изневярата.

9. Като двойка сте постигнали достатъчно напредък, за да повярвате отново в обетите си. Те ви дават достатъчно основания да се ангажирате с брака за добро или за лошо. С други думи, все още смятате, че си заслужава.

10. Готов е да бъде толкова прозрачен, колкото трябва, за да се чувствате комфортно. Той е много откровен за това, с кого се среща и прекарва времето си, независимо дали е човек, в интернет или по телефона.

11. И двамата сте отделили времето и действията, необходими за обработването на това ужасно преживяване. Това означава, че сте успели да говорите открито за вашите чувства с приятелите, семейството или терапевта.

12. Действията и отдадеността му ви помагат да го видите в друга светлина и да бъдете благодарни за връзката, която имате.

13. Започнали сте да чувствате поне малко облекчение. Върнали сте се към рутината на ежедневието и отново изпитвате радост.

14. Можете да си представите реалистично едно щастливо и по-светло бъдеще с вашия партньор. По редица причини, визията, която имате за бъдещето на вашата връзка, е от решаващо значение за възстановяването от изневяра.

Ако останете бдителни, можете спокойно да изградите отново връзката си и да дадете шанс на този човек. Най-лошата част от справянето с изневярата е, че не знаете какво се случва в главата и сърцето на партньора ви.

Решението дали ще продължите или ще прекъснете връзката е ваше и само ваше. Понякога възстановяването на такава връзка е невъзможно. Всичко зависи от вас и от това какво се случва в сърцето ви.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay