3 причини да ви е страх от любовта

Разберете защо понякога е по-важно да останете здраво стъпили на земята

3 причини да ви е страх от любовта

Макар да сме наясно, че не съществуват гаранции срещу разбито сърце, крахът на една любовна връзка може да се окаже сериозна емоционална травма за мнозина.

Разбира се, съществуват хора, които дори след раздяла са готови да се "хвърлят в дълбокото” с нова любовна авантюра, без да изпитват дори грам страх от повторно разочарование.

Ние пък ви съветваме да не прибързвате, преди да сте прочели основателните причини да стоите далеч от любовта поне за известно време…


1. Развивате комплекси
Макар да сме съгласни, че любовта между двама души е едно от най-прекрасните неща на света, трябва да признаем, че комплексите със сигурност не влизат в тази категория.

Всички жени имаме по едно вътрешно гласче, което постоянно ни критикува, но когато сме влюбени, в главата ни сякаш се е заформил цял купон от такива! "Изглеждам ли дебела?”, "Дали бившата му е по-хубава от мен?”, "Ами ако родителите му не ме харесат?”... Звучи ви познато, нали?

Е, бъдете спокойни, надали сте единствените, които си задават подобни въпроси, но не забравяйте старата максима: "Никой не може да ви унижи без вашето съгласие.”

3 причини да ви е страх от любовта

2. Чувствате се уязвими
Редица учени са на мнение, че на всеки човек има вроден инстинкт за самосъхранение, което е чудесно! Обаче има една малка подробност. Когато сте влюбени, този инстинкт се притъпява, тъй като ендорфините са поели нещата "в свои ръце”. Тоест, вие усещате прилив на емоции, а реалната ви преценка в дадена ситуация е замъглена, което ви прави уязвими и изложени на различни рискове.

3. Ставате психически нестабилни
Да, колкото и да ви е чудно, не се шегуваме! Колкото повече се влюбвате в даден човек, толкова по психически нестабилни ставате. Като изключим щастието, което струи от вас, емоциите ви взимат превес над разума. С други думи - в рамките на няколко секунди може да изпитвате гняв, болка, раздразнение и безумна еуфория.

Ако искате да четете още подобни материали, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay