4 фрази, които двойките използват, за да предотвратят скандалите

4 фрази, които двойките използват, за да предотвратят скандалите

Комуникация, комуникация, комуникация - да, да, да. Чували сте, че това е ключът към успешна връзка и всичко това. Но преди да обявите, че това е банално: Това е и водещ предварителен показател за удовлетворението на отношенията, според изследване от 2016 г. на повече от 25 000 мъже и жени в Journal of Couple & Relationship Therapy. Така че овладяването на изкуството да говориш не е просто банален съвет - това е билета за щастлива връзка.

Разбира се, комуникацията може да означава изразяване на недоволство по начин, който няма да накара партньора ви да се отдръпне от вас. Но това означава също, че редовно трябва да се използват думи на доброта, разбиране, хумор, игривост. Това звучи логично, освен че намирането на съвършените думи, които да изразят как се чувстваме - и да постигнем желаните от нас резултати - не е непременно интуитивно.

Освен ако не прекарвате часове на дивана на терапевта, няма кой да ви посъветва точно какво трябва да кажете. Всичко е важно- тонът, с който говорите, думите, които казвате и ситуацията, в която казвате конкретното нещо. 

Има някои ключови фрази, чрез които можете да получите точно това, което искате. Ето 4 фрази, които двойките използват, за да предотвратяват скандалите:

1. "Какви са плановете ти за седмицата?"

Ако питате това всяка неделя, ще избегнете скандали по-късно през седмицата. Нека обясним: Хората са склонни да припишат "лошото" поведение на партньора си в по-скоро личностния дефект, отколкото в обстоятелствата. С други думи, ако вашият съпруг е много зает тази седмица и той пропуска домакинските задължения, вашето разочарование може да ви подтикне да мислите: Той никога не помага тук! Ако още в началото на седмицата, той ви е споделил, че ще бъде зает, няма да се ядосате толкова. 

2. "Можем ли да разработим система, чрез която нещата да се случват по-гладко?"

Понякога трябва да си напомняте за домакинската работа ("Можеш ли да вземеш децата?" "Може ли да вземеш дрехите от химическото чистене?"), Но постоянното им възлагане може да събуди възмущение. Създайте си дългосрочен план за това кой какво ще върши и как ще си разпределяте работата, за да не се карате. 

3. "Разбирам какво имаш предвид, но..."

Когато той изразява неудовлетвореност от нещо, свързано с вас, вместо веднага да се нахвърлите и да започнете да отричате, опитайте да перифразирате думите му, така че да му покажете, че разбирате какво има предвид и уважавате мнението му и вече след това изразете и собственото си мнение. 

4. "Нашата връзка е по-важна от това"

Всяка двойка има спорни въпроси като политиката или възгледите за света. И докато несъгласието няма да унищожи връзката ви, опитвайки се да "спечелите" всеки един спор или да промените съзнанието на партньора си може и да го стори. Ключът е да изчистите напрежението и да помните, че връзката ви е на първо място.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay