5 не толкова романтични реалности, които трябва да знаете за съжителството с партньора си

Не всичко е розово

5 не толкова романтични реалности, които трябва да знаете за съжителството с партньора си

Независимо дали искате да минете на следващо ниво във връзката си или просто ви е по-удобно да живеете с партньора си, пренасянето заедно е голяма крачка. Не само, че се задължавате да прекарвате ден и нощ с пасртньора си, но също така трябва да се справите с предизвикателстовото да натъпкате всичките си неща на едно място.

Споделянето на жилище с любимия изисква търпение и въпреки всички потенциални проблеми, може да бъде изключително романтично. Ако сте в процес на обмисляне на преместване, трябва да знаете няколко неща. Поемете дълбоко дъх и прочетете 5 неща, които трябва да знаете, преди да заживеете с партньора си:

1. Развеселяване, възбуда, желание, очакване- пригответе се да изпитате всичко! Денят, за който винаги сте мечтали, е тук- да наричате един и същи адрес "дом". Подписвате договора и отваряте шампанско, за да го отпразнувате. А веднага след това започвате да търсите в интернет съвети за това как да споделяте малко пространство, търсите различни трикове за пестене на пространство и т.н. Ако сте като мен, захвърлете всички нерви и притеснения и се насладете на последните няколко дни, в които имате баня само за себе си! 

2. Търсенето на златната среда ще започне

След като преживеете стресиращия ден на самото местене, предстои голямото разопаковане. На този етап започва и търсенето на баланс. Започват и компромисите: за пространство, за това кой кой шкаф ще вземе, за декорациите, за страната на леглото и т.н.- списъкът е безкраен. Компромисите са повече от задължителни.

Искам да ви споделя ключът към успеха: бъдете прозрачни за своите желания и нужди. Повярвайте ми, напрежението много се покачва, така че комуникацията е ключов елемент. Не спестявайте нищо. Казвайте всичко, което искате и от което се нуждаете. По този начин ще стигнете до най-доброто решение.

3. Домашните любимци стават повод за скандали, а отвращението и чувството на неудовлетвореност ескалират

Споделянето на жилище с партньора ви не е само прегръдки, целувки и уютни недели. Ако мислите така, просто го забравете. Нови разочарования ще започнат да се появяват. Ще осъзнаете, че имате различно мнение по много въпроси. Единият иска куче, другият- котка. Единият не затваря пастата за зъби, а другият не изпъва чаршафа на леглото. Спомняте ли си, че ви казах да си поемете дъх? Е, сега този съвет важи с пълна сила...

4. Но не се притеснявайте, ще се приемете и ще се коригирате

И какво ще правите с тези дразнещи неща? Ще ги приемете. Ще се научите да не обръщате толкова много внимание, защото не забравяйте, че и вие правите някои неща, които побъркват партньора ви. Няма идеален човек и няма двама души, които да са си паснали още от началото. С времето ще разберете какво дразни партньорът ви, вие също ще му покажете какво ви дразни и всичко малко по малко ще се подреди. Отново ще кажа, че трябва да се запасите с много търпение. Но ако това е човекът, с когото искате да бъдете, няма да ви притеснява да изчакате, докато се спогодите. Приемете, че и двамата сте хора и имате различни навици. Просто не забравяйте, че обичате този човек и той обича вас. Тази мисъл ще ви крепи.

5. Въпреки всичко, никога повече няма да бъдете самотни и сърцето ви ще бъде пълно с благодарност

Въпреки всички притеснения, напрежения, неудовлетвореност и време, няма чувство, което да се сравни с чувството да се събудиш до човека, когото обичаш. И няма по-хубаво чувство от това да наречете тесния, неудобен и стар апартамент "вкъщи". Защото "дом" не е там, където ви е удобно, подредено и широко. Дом е там, където има кой да ви направи кафе сутрин и да ви събуди с целувка. Тогава вече всичко има смисъл...



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay