5 пренебрегвани причини, поради които браковете се разпадат

Успешния брак няма нищо общо с късмета

5 пренебрегвани причини, поради които браковете се разпадат

Успешният брак изисква упорита работа и много търпение. Ако постоянно си припомняте колко сте доволни от връзката си и винаги сте наясно как се чувства вашия партньор, вие ще сте в състояние да се справите и с най-големите проблеми, преди да са нанесли сериозен удар върху връзката ви. Причините за провалените бракове не винаги са толкова очевидни и често подценяваме някои проблеми. Ако отношенията ви с вашия съпруг или съпруга не са особено гладки в момента, ето 5 възможни причини:

1. Забравили сте приятелството си

Помните ли, че някога съпругът ви е бил най-добрият ви приятел? Можели сте с часове да говорите за почти всичко и сте се чувствали толкова щастливи, че сте омъжени за човека, с който искате да прекарвате всяка свободна секунда. И какво стана? С течение на годините, животът и отговорностите са ви накарали да забравите как сте можели да говорите по цяла нощ.

2. Очаквате всичко да върви гладко, без никакви усилия

Бракът винаги изисква работа, особено ако сте заедно от по-дълго време. Само защото вие не се борите, не означава, че няма място за подобрение. Трябва да промените някои неща във връзката си. Не позволявайте тя да става скучна и еднообразна. Трябва винаги да е вълнуваща и свежа. Поддържането на интимност също е от ключово значение.

3. Забравили сте човека, в който вашия партньор се е влюбил

Никой не е един и същ пред олтара и 10 години по-късно, но никога не бива да забравяте човека, в който вашия партньор се е влюбил в началото. Това че пораствате не означава, че трябва да губите себе си и да ставате скучни. НЕ губете тези качества, в които партньорът ви се е влюбил и бракът ви ще бъде идеален.

4. Оставяте нещата неизяснени прекалено дълго

Браковете не се провалят за една нощ. Вероятно знаците, че нещата отиват в тази посока са налице от години, просто не сте им обърнали внимание. Пренебрегвали сте проблемите или не сте събирали смелост да ги обсъдите и разрешите. Добрата комуникация е ключът към успешна връзка и когато тя липсва нещата са обречени. Ако не сте доволни от връзката си, нещата няма да станат по-добре ако го пазите за себе си. Говорете и обсъждайте всичко.

5. Не е наред от самото начало

Може би сте прибързали и още в началото нещата не са потръгнали по начина, по който ви се е искало. Може би нещата са изглеждали по-добре на хартия, отколкото в реалността. Ако бракът не потръгне добре в началото, трябва да се случи чудо, за да имате щастлив и успешен брак. Разбира се има и изключения.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay