Единственият начин, по който скандалите помагат на връзката

Ето как караниците помагат на отношенията

Единственият начин, по който скандалите помагат на връзката

Веднъж си говорех с една приятелка и тя каза нещо, което ме накара да се замисля. Говорехме за скандалите и споровете с партньора и тя каза "понякога трябва да се спори, за да се разреши даден проблем” И знаете ли какво? Аз мисля, че тя е напълно права. Преди да обявите, че не сте съгласни, ме изслушайте.

Постоянните караници определено не са здравословни. Не казвам, че има нещо положително в това. Но ако има някакъв проблем в отношенията ви, в никакъв случай не трябва да сте пасивни и да не предприемате никакви действия. Определено не трябва да бъдете затворени в себе си и да не изразявате чувствата си.

Обикновено, когато двама души се карат, всеки опитва да убеди другия да види нещата от неговата гледна точка. Всеки иска другия да приеме неговите аргументи и по този начин двамата да стигнат до консенсус. Би трябвало и двамата да направят компромис, за да разрешат спора си, но за съжаление, в повечето случаи, компромисите не са двустранни. Караниците обаче показват, че двамата са достатъчно загрижени за отношенията си и затова искат да разрешат проблема. Именно заради това, до известна степен, скандалите са нещо хубаво.

Единственото нещо, което е по-лошо от споровете с любимия човек, е апатията и безразличието.

И все пак скандалите не са забавни. Не са нещо, към което трябва да се стремите. Ако няма основателна причина, старайте се да не се стига до там. Но ако пък се случи, не е нещо, от което трябва да се срамувате. Няма такава двойка, при която да няма разногласия. Тези разногласия показват, че и двамата сте уникални личности, но въпреки това се обичате.

Стига да използвате само думи и да бъдете спокойни, скандалите са полезни от време на време. Особено ако това води до изчистване на отношенията и качествена комуникация. Никога не забравяйте да уважавате човека отсреща и неговото мнение.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay