Едно нещо, което не бива да правите, когато партньорът ви минава през труден период

Вероятно не сте се замисляли

Едно нещо, което не бива да правите, когато партньорът ви минава през труден период

Склонни сме да мислим, че знак за близост с нашия партньор е способността да разговаряме помежду си за всичко- добро и лошо. Но има нещо, което не бива да правите, когато вашата половинка минава през труден период- да го принуждавате да говори, особено ако ясно е показал, че не желае да говори.

За някои хора, говоренето за чувства и проблеми просто не е начина, по който се справят с тях. Възможно е той да вижда говоренето за неприятностите като проява на слабости и уязвимост, особено пред партньора им. Също така, човекът може да се чувства несигурен и неадекватен, ако не е намерил начин да се справи с проблема.

И дори ако изглежда, че уязвимостта не е проблем, вашият партньор може все още да предпочита да мълчи. Всички разполагаме с различни начини за справяне със стреса или тъгата- упражнения, разходки, водене на дневник или просто да прекарваме време насаме със себе си.

Като използвате фрази, като "Хайде кажи ми", "Сподели с мен", "Мога да ти помогна" и т.н., вие притискате партньора си и правите всичко друго, но не и да му помагате по някакъв начин. Разбира се, вие искате да помогнете, но вашата половинка го приема така, сякаш не уважавате мнението му и личното му пространство.

Трябва да се съобразявате с желанията на партньора си. Ако така му е по-леснон да се справи с предизвикателствата- така да бъде. Вместо да оказвате натиск върху вашия любим, вложете усилията си да го подкрепяте по друг начин. Ако виждате, че той е разстроен, покажете любов и подкрепа по тих начин, без да се натрапвате.

Можете да предложите подкрепата си по по-фини начини. Изпълнете някое негово задължение, вместо него, кажете му нещо мило. Просто покажете по някакъв начин, че мислите за него. Има толкова много начини да покажете любов, без да се налага да казвате нито една дума.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay