Защо жените се увличат по токсични мъже?

Защо жените се увличат по токсични мъже?
Canva

Увличането по токсични мъже може да бъде комплексен и индивидуален процес, който се дължи на различни фактори. Днес ви даваме пет причини, поради които някои жени могат да се увличат от токсични отношения:

Ниско самоуважение

Жени с ниско самоуважение могат да търсят потвърждение и признание от другите, включително и от токсични мъже. Ако човек не се чувства достатъчно стойностен, може да бъде склонен да приема поведение, което други хора може би не биха търпели.

Модел на отношения от детството

Жените могат да се увличат по мъже с токсично поведение, ако самите те имат история на подобни отношения в семейството си. Моделът на отношения, който са виждали през детството си, може да оформи тяхната перцепция за нормално поведение в отношенията.

Страх от самота

Страхът от самота е мощно чувство, което може да накара някои жени да търсят компания, дори ако тази компания е токсична. Опитът да избегнат изолацията може да ги кара да търсят отношения, в които се почувстват желани, дори ако те са вредни за тях.

Илюзията за промяна

Жени могат да влязат в отношение с токсичен мъж с надеждата, че те могат да го променят или че той ще се промени заради тях. Този оптимизъм, че човек може да промени другия, понякога може да бъде дълбоко вкоренен и да води до оставане в отношение, което е вредно за тях.

Зависимост от емоционалните колебания

Някои хора могат да се увличат от токсични отношения поради зависимост от емоционалните колебания. Неравномерните емоционални вълнения и интензивните периоди на връзката могат да създадат зависимост, която е трудно да се преодолее.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay