Защо модерните връзки са толкова крехки?

Защо има толкова много несполучливи връзки

Защо модерните връзки са толкова крехки?

Истинските, стабилни и здрави връзки вече са изключителна рядкост. Взаимоотношенията между хората стават все по-несериозни и крехки. Вижте какви са причините за това

  1. Не сме подготвени

    Често не сме готови да правим компромиси, да пожертваме нещо, да обичаме безусловно. Не можем да чакаме, искаме всичко да се случва на момента. Не позволяваме на чувствата ни да растат, защото поставяме различни срокове.

  2. Бъркаме любовта с други чувства

    Често търсим човек, който ще ни заведе на кино или ще бъде с нас в нощния клуб, вместо човек, който ще бъде до нас в най-тежките ни моменти. Не искаме животът ни да е скучен, затова търсим човек, който ще го превърне в истинско приключение, без да осъзнаваме кои са наистина важните неща.

  3. Погълнати сме от рутината

    Не разполагаме с време за любов и истински отношения, защото сме прекалено погълнати от забързаното ежедневие и гоним материалните облаги, вместо истинските неща.

  4. Чакаме незабавен резултат

    Когато се влюбим, искаме веднага отношенията ни да бъдат зрели. Все пак тази зрялост и взаимно разбирателство може да дойдат след години, прекарани заедно. Повечето хора мислят, че тези неща се случват веднага, което е абсолютно грешно.

  5. Предпочитаме да губим силата си

    Ние сме алчни и искаме всичко наведнъж. Предпочитаме да се срещнем със сто различни души, вместо с един, който да опознаем наистина. Винаги търсим "по-добър вариант", без да сме дали шанс на никого.

  6. Зависими сме от технологиите

    Технологиите ни сближават, но понякога повече от нужното. Понякога сме толкова близо, че трудно дишаме. Текстови съобщение, гласови съобщение, снимки. Вече не прекарваме време заедно по истинския начин и не говорим.

  7. Не можем да останем на едно място за дълго

    В днешно време страхът от обвързване е много често срещан проблем. Идеята да посветим живота си на един човек ни ужасява. Избягваме истинските, сериозни връзки, а те са най-хубавия вариант

  8. Сексуално освободени сме

    Нашето поколение разделя секса от любовта. Първо хората правят секс, а след това решават дали искат да бъдат заедно или не. Днес сексът без брак или връзка е нещо нормално. Секс за една вечер, приятели с привилегии и т.н. са част от съвременния живот.

  9. Разчитаме на логиката твърде често

    Малко хора от младото поколение могат да обичат с цялото си сърце и да преодоляват трудностите, свързани с време и разстояние.

  10. Страхуваме се от твърде много неща

    Страхуваме се от нови отношения, разочарования, разбити сърца. Изграждаме стени около себе си, а понякога те са твърде високи и не ни позволяват да видим живота такъв, какъвто е.

  11. Вече не оценяваме връзките

    Твърде разочаровани сме от хората, които ни заобикалят и вече не оценяваме връзките.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay