Защо някои двойки се разделят след дълги години?

Защо любовта си отива?

Защо някои двойки се разделят след дълги години?

Това, че живееш с някого от 10 години, не е гаранция, че връзката ви ще бъде вечна. В любовта няма такова нещо като гаранция. Тя не се измерва в години съжителство и споделени сметки за ток и парно. Може да се познавате от много години, но не се знае в кой момент ще настъпи раздяла.

Защо се получава така?

Нали с времето се опознаваме, свикваме с навиците на другия, вече знаем и най-малките подробности за него. Защо в един момент всичко се къса?

Всички двойки имат някакви проблеми и противоречия в началото. Разликата е, че не всички им обръщат някакво сериозно внимание.

Двойките, които говорят за проблемите си и не ги подминават с лека ръка, колкото и дребни да са те, имат много по-голям шанс да бъдат заедно дълго време (не казваме завинаги, защото сме суеверни.. в крайна сметка не знаем дали е завинаги или не.)

Тези двойки, обаче, които си мислят, че е нещо нормално да се спречкват за глупости и оставят проблемите си нерешени, се излагат на риск в един момент тези проблеми да излязат отново. И ако наистина са сериозни, това може да подейства пагубно на връзката.

Друга причина е прекаленото въздържание

Има жени, които си мислят, че като забранят някои неща на приятеля си, той ще им бъде верен до живот. Верността е избор, а не налагане! Запомнете това!

Преди време една приятелка изтри целият фейсбук на приятеля си, забрани му да излиза без нея.. добре, 2-3 години той издържа така, докато в един момент реши, че никой няма да ограничава свободата му и започна да прави каквото си иска. Идеята ми е, че колкото повече ограничаваш някого, толкова повече той събира, събира, докато в един момент се умори и си тръгне.

Рутината и еднообразието също са фактори, на които трябва да се обърне внимание.

Ако от няколко години насам правите едни и същи неща в почти едни и същи часове, то в един момент това омръзва. Трябва да знаете как да разнообразите живота и делника си. Екскурзиите, малките изненади и подаръци, културният живот, спонтанните изблици на обич.. всичко това помага връзката да се развива и устоява на времето.

Една от най-лошите причини за раздяла след дълги години е Лъжата!


Да, ако единият от партньорите е бил с друго лице през всичките тези години и го е играл някой друг, то все едно не го познавате изобщо. Това е най-трудната и болезнена раздяла, защото напускаш тази връзка с усещането, че си живял с представата за нея, но тя реално не е съществувала.

Изводът е: Бъдете искрени едни с други, давайте си време, пространство. Уважавайте се, ценете се и се обичайте!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay