Кажете „Не“ на това да бъдете нечий резервен вариант

Не го заслужавате

Кажете „Не“ на това да бъдете нечий резервен вариант

Изричането на думата "Не" в трудно за повечето хора. Това е просто една сричка, но когато трябва да я изречем, нещата стават сложни. Минава през ума ни хиляди пъти, но когато трябва да го изречем, просто не събираме смелост.

Ако се замислим, казването на "Не" дори на непознати е трудно. Винаги има вътрешен дебат за това как учтиво да откажем.

Колкото и да е трудна и страшна тази дума, има ситуации, в които освен, че трябва да я изречем, трябва и да се придържаме към решението си. Тези ситуации обикновено са свързани с чувства и емоции. Това е най-тежката и жестока дума, която можем да кажем в една връзка. Тя носи много тежест и значение и така би трябвало да бъде. Точно това я прави толкова трудна за изричане.

Има една ситуация, свързана с отношенията с мъжете, в която трябва категорично да кажете "Не" без изобщо да се замисляте. И това е когато се окаже, че сте нечий резервен вариант.

Осъзнаването на това, че сте нечий втори план, резервен вариант или опция, е доста травмиращо. Това са несправедливи и болезнени отношения, които трябва да оставите веднага.

Такава връзка е основана на мъжа. Ако е обвързан, вие сте обречени да го чакате цяла вечност да остане свободен. Трябва да се съобразявате с неговите планове. Всеки път, в който ви се обади и каже, че е свободен да се видите, вие трябва да оставите своя живот на страана и да бъдете готови. Защото в противен случай, не се знае кога пак ще има възможност да прекарате малко време с него.

Никоя жена не заслужава това. Всеки човек е уникален и заслужава да бъде уважаван и ценен. Ние, жените, сме малко по-особени същества и искаме винаги да сме единствени и да получаваме цялото внимание. Няма жена, която да се чувства добре от факта, че е на второ място, така че не си го причинявайте. Ще дойде ден, в който много ще съжалявате, че сте били нечий резервен вариант.

Да бъдеш нечий резервен вариант означава самотни празници, самотни нощи, никакво внимание и много компромиси от ваша страна. Не звучи добре, нали?

Жените в тази ситуация се крепят на едно единствено нещо-надеждата. Надеждата, че някой ден той ще бъде ваш и че някой ден вие ще бъдете на първо място.

Може и да се случи, но през това време пренебрегвате хора, които биха ви дали цялото щастие на света и биха ви поставяли винаги на първо място. Тези мъже, за които вие сте просто резервен вариант, не заслужават времето, вниманието и чувствата ви.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay