Как да не бъдем обсебващи и ревниви във връзката си?

Как да не бъдем обсебващи и ревниви във връзката си?

Романтичната връзка се гради с взаимно доверия и подкрепа, силно привличане и любов. Всичко това, обаче може да се разруши от съмнения към партньора ни или обсебване на цялото му време и пространство. Важно е да балансираме емоциите си и те да не пречат или притесняват нашия любим. Ако сте ревниви или искате вашата половинка да отделя време само за вас и никой друг, следните съвети могат да са ви от полза.

Как да не бъдем обсебващи и ревниви във връзката си?

1. Контролирайте изказванията и действията си

Ревността е като солта в едно ястие - когато сложиш малко е добре, но ако прекалиш ястието се разваля. Това се случва с връзката, ако сме обсебващи. Може да започне с ревност и постепенно да прерасне в постоянен проблем или избухливи реакции, които водят до скандали. Обикновено тези емоции са породени от несигурност в партньора. Ако сте изградили доверие помежду си, не позволявайте тези емоции да рушат вашата любов. Ревността и желанието да бъдете с любимия си са полезни, когато не са прекалени.

2. Оставете миналото в миналото

Ние сме силно повлияни от опита и миналите събития, които сме преживели. Миналото ни е направило такива, каквито сме, но не бива да оставаме да живеем в страх, че лошият ни опит може да ни изненада отново. Това е много нездравословно за една връзка, не бива постоянно да изтъкваме моменти от нашето минало. Ако направите тази крачка ще покажете на партньора си, че сте преживели миналото и не таите лоши емоции. Запомнете, че веднъж изречени, думите не могат да се върнат.

Как да не бъдем обсебващи и ревниви във връзката си?

3. Потърсете подкрепа

Говорете за това с близките си. Най-лесния начин да преодолеете обсебващото чувство е като споделите с обкръжението си. Попитайте ги как се справят в подобни ситуации, а можете и да получите обратна връзка как другите виждат вашия проблем, което обикновено е от голяма полза.

4. Радвайте се на живота

Не се обграждайте с мисли за вашите грешки. Използвайте ги като трамплин, който да ви дава поуки и сили да продължавате напред. Живейте, забавлявайте се, четете и правете каквото ви харесва. Не потъвайте в мисли за ревност,  бъдете балансирани и позитивни. Създайте ваш социален живот, който не винаги да ангажира вашата половинка. Запазете своята индивидуалност.

Как да не бъдем обсебващи и ревниви във връзката си?

5. Вярвайте в себе си и в партньора си

Доверието е най-силната, обединяваща емоциите и сърцата, връзка. Връзките основани на доверие винаги процъфтяват. Това помага и в преодоляването на ревността. Често нашите несигурности са проекции на нашите страхове. Ако вярвате в себе си, няма да имате съмнения и към любимия си.

Взаимното доверие изгражда пространство където можете да споделяте и да разговаряте за всичко. Ако дойде момент, в който нещо ви притеснява, говорете с партньора си, не създавайте собствени предположения.

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay