Как да разберем, че любовта се е превърнала в навик?

И сме я загубили някъде по пътя

Как да разберем, че любовта се е превърнала в навик?

Когато двама души имат дълга връзка, понякога се случва любовта да се изпари и на нейно място да се насади навикът. Доста двойки, обаче, не могат да разпознаят, че отношенията им вече не се градят на любов. Как да разберем кога любовта е напуснала дома ни, връзката ни, нас самите? Оттеглила се е, а вероятно и ние сме я прогонили. Ето няколко знака, че от любовта е останал само навикът.

Когато сутрин се събуждате и вече нямате желание да прегърнете любимия, да го нацелувате и да му се радвате.. нали цяла нощ сте били в различни светове на сънищата.. Не, сега просто ставате машинално да направите кафе и закуска. Вече знаете колко бучки захар да сложите и каква да бъде закуската. Знаете всичко, но липсва нещо – любовта.

Нямате желание да чувате партньора си през деня. Ако преди, постоянно сте си мислили за него и сте си писали закачливи смс-и, то сега единствената причина, поради която бихте си писали или чули е да купите продукти за вечеря.

Вечерите вече не са изпълнени с прегръдки и нежни слова. Вечерта минава с три въпроса - "Как мина денят ти?, "Какво ще ядеш?" и "Няма ли да лягаме да спим вече?"

Прекараното време заедно вече не ви се струва твърде малко, а по-скоро безконечно дълго. За вас е по-важно да си почивате и да се усамотите, отколкото някой да ви говори някакви неща.

Разговорите се въртят около сметките за парно, ток и вода, а не за вълнуващия живот, който ви очаква.

Сексът вече е уговорка и става все по-рядък.

 

Не знам доколко навиците са лошо нещо. Но дори и да се появят в една връзка, те не трябва да са заместители на Любовта!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay