Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш

Популярният блогър Стефан Кръстев отново ще докосне душите ни с разсъжденията си за любовта

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш

Казват, че февруари е "мъжкият" месец, а март пък бил "женски". Подобни категоризации не са ни любими, но решихме все пак да проверим - наистина ли представителите на Марс и Венера са толкова различни в мисленето, любовта и цялостните отношения помежду си?

За да си отговорим на тези въпроси, поканихме през следващите два месеца да ни гостуват двама популярни блогъри - мъж и жена.

Миналата седмица Мария Василева от блога "Разпилени парченца" ни сподели своето отношение към изневярата.

Много по-важно от изневярата обаче е самото влюбване. Затова днес ще обърнем внимание на мъжката гледна точка по този въпрос. На гости в Jenite.bg отново е Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules - миналата година той вече ни разкри по своя завладяващ начин фрагменти от света на противоположния пол. Но определено смятаме, че има още много с какво да ни изненадва, ядосва или трогва до сълзи.

Ето и неговите разтърсващи "45 причини да се влюбиш":

1. Понеже тя е естеството ти, а ти си нейното. Не сте знаели един за друг, дори че изобщо ви има, нещо неизвестно ви е водило по житейските пътеки, търсили сте отговор, който сте открили едва когато сте се срещнали.

2. Понеже е секси, но и много повече. Какво е това "много повече" не можеш да отговориш и именно затова си влюбен - ако бе намерил отговора, може би магията би се изгубила.

3. Понеже ти е красиво, но си самотен, а няма по-голямо мъчение от красотата, когато няма с кого да бъде споделена. Ако си бил някога сам, много сам сред вълшебната природа, покрай теб е ромоляла река и е залязвало, а на километри от теб е нямало жива душа, знаеш за какво говоря. Ако от душата ти са извирали най-красивите думи, а е нямало на кого да ги кажеш, знаеш за какво говоря. Ако си жена и си се погледнала в огледалото, разголена, но не е задължително, но се е случило малко след като си се събудила и съновидение и реалност се сливат, възприела си се по-красива от друг път, а е нямало подходящ в живота ти, знаеш за какво говоря. При всички тези случаи, неизбежно е да срещнеш този или тази, които ще обърнат болката на красивото усещане в блажено щастие.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
4. Понеже е твой тип.

5. Понеже чувстваш, че те допълва и те прави завършен.

6. Понеже е станало толкова ненадейно, че не си бил подготвен да се замислиш. Случаен поглед или допир; в някой клуб, в мола, в коридорите, из офисите или на улицата. Преминала е тръпката. Думите сами са потекли. Гарантирам, че и двамата не сте били в ясно съзнание, докато планът ви за среща е звучал безупречно, а после, когато съзнанието е догонило случилото се, е било късно нещо да бъде променено. Освен това е нямало смисъл. Кой ще прогони щастието, дори когато не го очаква?

7. Понеже те разбира, понеже я разбираш. А малко са тези, които те разбират. Малко са и онези, които разбират нея.

8. Защото когато си до нея, придобиваш чувство за сила, каквото нямаш, когато си сам.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
9. Понеже отключва най-добрите ти страни и сам откриваш нещо в себе си, за което не си подозирал, а ти харесва

10. Понеже те кара да се чувстваш спокоен и е като спасителен бряг в това буйно, че и не много чисто, житейско море.

11. Понеже имаш нужда от невинността ѝ, но и от скритата ѝ порочност, която само на теб открива. Така сякаш си посветен в тайната на религия, която единствено ти познаваш.

12. Понеже е малко луда, но и ти не си съвсем нормален, а като сте заедно, всичко изглежда наред.

13. Понеже те вдъхновява, независимо с какво се занимаваш. Просто се чувстваш изпълнен с енергия и намираш смисъл във всеки свой акт.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
14. Понеже имаш нужда от близостта ѝ, независимо дали съзнаваш защо имаш нужда от тази близост.

15. Понеже сте били объркани преди да се срещнете, а заедно сте открили равновесие.

16. Понеже ти е дрога.

17. Понеже си ѝ дрога.

18. Понеже ти харесва и сексът с нея, дори въздухът, който споделяте, ви прилича на любовна игра.

19. Понеже стиловете ви съвпадат. И в общуването развивате и двамата нещо в себе си.

20. Понеже е било лято и някакъв фриволен аромат се е носил във въздуха. И сте нямали сили да удържите на изкушението, а после сте разбрали, че от това, че сте му сте се поддали, по-хубаво не сте изживели.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
21. Понеже си я качил на стоп, а нощта е била дъждовна, изглеждала е беззащитна, бягаща от нещо си (това може и да не е съвсем буквално, има стотици житейски аналози). Почувствал си, че има нужда от закрила, че можеш да ѝ бъдеш закрила. И най-важното - сам се нуждаеш да ѝ бъдеш закрила, защото тъй ставаш закрила на толкова слабата си, колкото изглежда тя, своя душа.

22. Понеже мечтите ви се допълват. Помага ти да осъществиш своите и с това осъществяваш нейните.

23. Понеже в усмивката ѝ откриваш онази красота, която не можеш да откриеш в книгите.

24. Понеже ти се отдава с цяла душа и сърце, а не просто с тяло. Това преобръща секса в любов. Нещо, което не всички на този свят познават.

25. Понеже ти е открила нов начин на живот, за къкъвто не си подозирал, че има, а единствено в него можеш да намериш своето щастие.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
26. Понеже нещо отгоре го е поискало. Било е неизбежно.

27. Понеже и двамате сте имали еднаква нужда от някого, а после неусетно сте разбрали, че имате нужда не от някой друг, а само да сте заедно.

28. Понеже ти е изглеждала недостъпна. Възможно е дори да ти е приличала на крепост, а в теб е прероден дух на стар завоевател. Превзел си я. Но после си разбрал, че тази крепост не е нищо без царицата си – душата, скрита в изглеждащите някога непревземаеми кули.

29. Понеже сте млади, а с младите така се случва. Има ли смисъл да повтарям едно клише, че човек може да е млад, независимо на колко години е...

30. Понеже едно е къща, друго е дом. Дом може да бъде само душата, която покрива твоята и която с твоята можеш да покриеш.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
31. Понеже сте си лика-прилика. Народът не е толкова глупав, че го е казал. И едва ли е имал предвид само външни качества.

32. Понеже не сте се понасяли дълго и сте търсили причината за взаимната неприязън. Така и не сте я открили, но в опит да опознаете онзи или онази, която толкова мразите, сте открили далеч повече качества, които до безумие сте обикнали.

33. Понеже животът ви е поставил в ситуация, в която е нямало на кого другиго да разчитате. И може дори да е нямало живо същество около вас.

34. Понеже сте твърде силни, а силните имат нужда от слабости. Слабостта е украшение на силния, а любовта - най-скъпоценното такова.

35. Понеже сте твърде слаби, а любовта ви прави силни.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
36. Понеже е май единствената или единственият, с когото можеш да споделиш пътеките си и пред когото не се боиш да откриеш слабостите си.

37. Понеже те кара да се чувстваш свободен. И това я превръща в твой избор.

38. Понеже очите ѝ говорят и ти разкриват тайни, които от другаде няма да научиш.

39. Понеже е тъй кротко и мило да си с нея, че цялата природа ти се струва майка, а ти си нейно мило дете.

40. Понеже е умна, по-умна от теб или поне така ти се струва, а освен че си от тези мъже, които намират ума за по-секси от дупето, сам чувстваш как израстваш покрай нея.

Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш
41. Понеже е странна по един чаровен начин, а ти е писнало от жени, които си приличат. Харесват ти, но всички не можеш да имаш. Затова пък тази, различавайки се от всички, сякаш ти отдава всички тях.

42. Понеже сте станали близки светкавично - толкова близки, за колкото иначе са били необходими години. Как се е случило? Квантовите физици и теолозите да спорят, аз нямам отговор. Отчитам го като факт.

43. Понеже е имало привличане. Не фатално, напротив, много естествено, не е било необходимо да му се противопоставяте, да го приемате като изкушение, а като най-чистото в природата. А това ви е накарало да се почувствате божества.

44. Понеже сте нямали друг шанс да бъдете щастливи. Заложили сте един на друг, без дори да си имате голямо доверие. А в такива случаи обикновено резултатите са високо над очакваните.

45. Защото е ПРИРОДА.

Открихте ли собствените си причини да бъдете влюбени? Сигурни сме, че отговорът е едно разчувствано "Да".

Ако искате да следите отблизо гостуването на Стефан Кръстев и Мария Василева в Jenite.bg, можете да се присъедините и към нашата страница във Facebook!

133 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



23
Не е посочен 05.03.2014|16:33
Страхотно ги е казал и сте ги представили, може да се добави и когато се появи малкото желано човече, цялата картинка се нарежда, тогава всичко за което е имало смисъл да се борите стой пред вас и ви гледа, нарича ви мамо и тате и още повече ви прави близки и по-влюбени от всякога. Страхотна статия, поздравления.
22
Не е посочен 19.02.2014|08:35
Причини все ще се намерят.
21
Не е посочен 18.02.2014|16:07
Последното е най-вярно - защото е Природа!
20
Не е посочен 18.02.2014|15:09
Много романтично и добре написана статия и то от мъж, хареса ми.
19
Не е посочен 18.02.2014|14:22
не знаех,че има причини :)
18
Не е посочен 18.02.2014|11:46
какви причини бе
17
Не е посочен 18.02.2014|11:29
Причини да искаш :)
16
Не е посочен 18.02.2014|08:56
Интересна ми бе статията.
15
Не е посочен 17.02.2014|16:44
Интересни "причини", разпознах се в няколко от тях.
14
Не е посочен 17.02.2014|16:43
Много искам мечтите ни да се допълват.
13
Не е посочен 17.02.2014|16:40
Това може да го напише само човек, който истински се е влюбвал:) Евала.
12
Не е посочен 17.02.2014|16:39
И мъжете имат нежна душа
11
Не е посочен 17.02.2014|16:38
Браво, доста вдъхновяващо! :)
10
Не е посочен 17.02.2014|16:38
Стархотна статия!
9
Не е посочен 17.02.2014|16:21
Много готин и романтичен поглед върху влюбването, според мен могат да се изброят още толкова причини, които ни карата да яхнев гребена на любовта.
8
Не е посочен 17.02.2014|16:02
Според мен причините да се влюбиш за безброй и първоначално всичко е просто една магия, която ни кара да се променяме по особен начин.
7
Не е посочен 17.02.2014|15:44
трябва ли да има причина?
6
Не е посочен 17.02.2014|15:39
Не са нужни причини, то просто се случва .
5
Не е посочен 17.02.2014|15:34
Последното е най-вярно, защото е природа! В повечето случаи дори не си даваме сметка защо точно харесваме даден човек първоначално, но е хубаво, когато той не спира да ни очарова непрекъснато.
4
Не е посочен 17.02.2014|15:15
Любовта е прекрасно чувство :)
3
Не е посочен 17.02.2014|15:09
Любовта е всичко :)
2
Не е посочен 17.02.2014|14:51
Има безброй причини човек да се влюби, но факт е, че любовта идва сама и то тогава, когато най-малко я очакваме, за съжаление си тръгва точно толкова неочаквано, колкото е и дошла.Такъв е животът, всичко е временно.
1
Не е посочен 17.02.2014|14:34
:) Понякога любовта си става от самосебе си-факт!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay