Понякога трябва да бъдем егоисти в любовта!

Отстоявайте себе си!

Понякога трябва да бъдем егоисти в любовта!

Егоизмът е определян като лошо качество. Да, но зависи за какво става въпрос. Ако пренебрегваш другите и техните интереси, заради своите, винаги гледаш само ти да си добре, а ти е все тая за останалите, да, това е лошата страна на нещата.

Но има и добра. Понякога се налага да бъдем егоисти. Егоисти, дори и в любовта. Егоисти най-вече в любовта!

Какво означава това? Не значи да гледате вие да сте си добре и да не се интересувате от това как се чувства от това партньорът Ви.

Не значи и да си правите вечеря, без да му давате на него и да го карате да си готви сам.

Не, трябва да бъдем егоисти, за да оцелеем.

В началото на връзката и двамата партньори са равноправни или поне мъжът се опитва така да изглеждат нещата. С течение на времето, обаче, той се опитва да се наложи, да бъде властващия и доминиращия във връзката. Често мъжът иска да промени някои неща във вас, да Ви наложи други, така че да станете по негов модел и образец.

Не допускайте това. Отстоявайте личната си свобода. Вие имате право да правите нещата, които Ви носят удовлетворение, да се занимавате с дейностите, които желаете, да излизате с когото и където пожелаете. Когато той Ви каже "Тази вечер няма да излизаш, защото трябва да чистиш!", вие кажете "Не!" Едно тихичко, но достатъчно ясно и категорично НЕ! В неговите очи ще изглежда, че сте егоист и не искате да му почистите, а вместо това да отидете с приятелки да се забавлявате, но не е така. Просто Вие сте човек и имате нужда от почивка. Чистенето няма да избяга! А и освен това никой няма право да Ви издава заповеди.

Не позволявайте на някого да се опитва да направлява живота Ви. Ако мъжът Ви мисли, че трябва да смените работата си, защото тя не Ви носи много доходи, то отвърнете "Смени твоята, ако искаш." И завършете така разговора. Никой няма правото да ви казва какво да работите. Трябва да е нещо, което Ви кара да се събуждате с усмивка и да цъфтите цял ден.

Помнете, че любовта не ограничава, тя не налага норми, правила, не се опитва да задушава. И ако партньорът Ви се опитва да изкриви любовта през неговите криви възгледи, то да, ако се налага, бъдете егоист!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay