Любопитните професии: Пикантен разговор с двама гинеколози

Възможна ли е интимност с пациентките и други скандални въпроси

Любопитните професии: Пикантен разговор с двама гинеколози

Съществуват определени въпроси, които неминуемо изникват в съзнанието на много хора, щом чуят, че някой работи като акушер-гинеколог. И не говорим за въпросите от чисто медицински характер. Тях сме ги обсъждали многократно, представяли сме ви препоръки от специалисти за всевъзможни проблеми, касаещи женското полово здраве.

Днес обаче ще публикуваме едно много по-различно интервю. Много по-пикантно, така да се каже.

Убедихме двама гинеколози да седнат на "горещия стол" и да ни отговорят на въпроси, които едва ли някоя пациентка би посмяла да зададе. А сме сигурни, че мнозина негласно са се питали за любопитните подробности, описани по-долу.

За да получим възможно най-искрени отговори, обещахме да запазим анонимността на двамата доктори. Ще ги наричаме с две от най-баналните за страната фамилни имена: Иванов и Георгиев. Преди да започнем, само ще ви подшушнем, че т.нар. "д-р Иванов" е съвсем млад лекар и забележително чаровен мъж. "Д-р Георгиев" пък има дългогодишна практика в областта. По всички въпроси той се изрази толкова директно и безцеремонно, че ни заприлича на любимия д-р Грегъри Хаус.  

Защо избра да станеш гинеколог?

Д-р Иванов: Това е една хубава, хуманна професия. Животът започва в ръцете ти. Ще излъжа, ако кажа, че и финансовата страна не е фактор.

Д-р Георгиев: Чувал съм много зевзеци да се шегуват, че акушер-гинеколозите са хитреци, намерили начин безнаказано да се докосват до женски полови органи всеки ден. Надявам се ви е ясно, че това няма нищо общо с истината. Акушер-гинекологията е медицинска специалност. Аз винаги съм знаел, че призванието ми е да бъда лекар. Чак по време на следването се ориентирах конкретно към тази специалност. Най-вече поради факта, че е свързана много повече с щастие, със зараждането на нов живот, отколкото с тежки болести и смърт. Разбира се, и при нас има тъжни моменти, но те не преобладават.

Ако при теб дойде пациентка, която те привлича физически, би ли си позволил да флиртуваш?

Д-р Иванов: Смятам, че всеки акушер-гинеколог може да отдели работата от личните отношения. Моралът и медицинската етика не ни позволяват да сваляме пациентките. Е, ако видя, че тя флиртува и наистина ми харесва, може би ще си позволя усмивка и някоя шега. Ще ѝ дам да разбере, че докато съм на работа, нищо няма да се случи, но извън болницата бих излязъл с нея.

Д-р Георгиев: По принцип не гледам на пациентките като на сексуални обекти. Но се е случвало да идват много красиви жени, на които съм си позволявал да покажа лек интерес. Пък те ми имат телефона – ако решат, могат да ме поканят на кафе.

Предишният въпрос беше теоретичен. Сега ще нагазим в дълбоките води – случвало ли ти се е да започнеш връзка с пациентка?

Д-р Иванов: Една доста разкрепостена дама, която бях оперирал, ми написа SMS да излезем. Видяхме се няколко пъти извън работа. Тя наистина беше много перверзна. Говореше ми, че има фантазия как аз и лекуващият лекар я връзваме с каиши за операционната маса. Не се стигна до това, но и от други жени съм чувал, че имат фетиш към ултразвука, към латексовите ръкавици...

Д-р Георгиев: Случвало ми се е дори да се разведа заради връзка с пациентка. Но няма да разказвам в подробности.

Усещал ли си как на пациентка ѝ "става хубаво", докато я преглеждаш?

Д-р Иванов: Моята практика все още е кратка, така че нямам богат опит с пикантните случаи. Само веднъж съм хващал, че на жената ѝ става хубаво. Беше по време на първия ми истински преглед като студент, тя беше от ромски произход и беше бременна. Както се оплакваше от болки, по едно време очевидно ѝ хареса да я преглеждам. Ухили се и взе да ми целува ръцете.

Д-р Георгиев: Обикновено жените се стягат при преглед и по никакъв начин не свързват усещането с онова усещане, което при други обстоятелства би ги възбудило. Случвало ми се е обаче да попитам: "Така боли ли?" и да получа отговор: "Не, даже е приятно!".

Позволявал ли си си нарочно да пипаш пациентка по начин, който очакваш да я възбуди?

Д-р Иванов: Не, разбира се!

Д-р Георгиев: От този въпрос няма смисъл, тъй като дори някой колега да е правил подобно нещо, никога няма да си признае.  

Получавал ли си ерекция, докато преглеждаш пациентка?

Д-р Иванов: Не, никога. Имал съм следния случай: пациентката е с анестезия, но не е напълно обездвижена и докато правя пункция, тя несъзнателно ме сграбчва за задните части. Дори тогава не изпитах възбуда.

Д-р Георгиев: Виж сега, ние, акушер-гинеколозите, сме претръпнали по отношение на женските полови органи. Не получаваме ерекции, само защото сме ги видели или пипнали по време на преглед. Нагласата ми е съвсем различна от тази, с която подхождам към жена в собственото си легло.  

Когато флиртуваш с жени извън работа, предлагаш ли им да дойдат при теб на преглед?

Д-р Иванов: Случвало се е в кръга на шегата да ги питам кога ще дойдат на профилактичен. И една-две наистина са идвали. Иначе, по телефона ми звънят да се консултират за гъбички, например, но не смеят да легнат на магарето.

Д-р Георгиев: Е, имало е такива случаи.

Ти ли лекуваш гинекологичните проблеми на интимните си партньорки?

Д-р Иванов: Досега не съм ги лекувал аз. Има и едно такова правило, че не е добра идея да оперираш собствената си приятелка, сестра, майка... Когато става въпрос за близък човек, си много по-напрегнат и има по-голяма вероятност нещо да се обърка.

Д-р Георгиев: Когато те са изявявали желание за това, съм ги лекувал.

Любопитните професии: Пикантен разговор с двама гинеколози
Жените в личния ти живот проявяват ли ревност заради естеството на работата ти?

Д-р Иванов: Не бих търпял такова нещо. Професията е изключително напрегната, недопустимо е да се прибираш от работа изморен и тя да те разпитва: "Ама днес колко жени дойдоха при теб, някоя хареса ли ти?". Ако е ревнива, по-добре да не се занимавам. И проблемът обикновено не е свързан толкова с пациентките, колкото с митовете относно това какви ги вършат лекарите и сестрите по време на нощните дежурства. Дали са верни? До много голяма степен – да! Гинеколозите като цяло са много арогантни и полигамни мъже. По обективни причини, браковете с акушерки се случват често.

Д-р Георгиев: Ревнували са ме и от пациентки, и от медицинските сестри, с които работя. В някои случаи ревността е била основателна. Общо взето обаче, няма какво да се направи. Имах един приятел масажист – жена му го накара да спре да се занимава с това. Но на мен няма как да ми кажат: "Откажи се от гинекологията, стани таксиметров шофьор!".

В крайна сметка, правил ли си секс на "магарето" в кабинета?

Д-р Иванов: Не, не бих рискувал да се компрометирам така на работното място.

Д-р Георгиев: Както вече казах за един друг въпрос, никой колега не би си признал, дори да го е правил.

Какво в работата ти може да те погнуси?

Д-р Иванов: Като гледка – нищо. Само миризма може да ме погнуси.

Д-р Георгиев: Виждал съм какво ли не, така че в работата нищо не може да ме погнуси. Много неща обаче могат да ме отвратят от жена, с която имам сексуални отношения.

Често ли попадаш на неприятни миризми "там долу"?

Д-р Иванов: Обикновено не миришат, но често липсва тоалетът преди прегледа. Какво пречи поне да се избършеш с една влажна кърпичка в тоалетната, преди да влезеш в кабинета? При някои жени си личи, че по принцип се поддържат, но не си правят труда да се обезкосмяват за посещението при гинеколог. А иначе ги е срам да си свалят гащите и питат за кърпа, с която да се прикрият!

Д-р Георгиев: По-неприятните миризми, като миризмата на риба, се дължат на инфекции. За съжаление, повече дами, отколкото си мислите, имат такива проблеми. При здравите жени миризмата зависи само от хигиената.

Случвало ли ти се е да вадиш предмети, попаднали навътре във влагалището?

Д-р Иванов: Идвали са при мен за отстраняване на презерватив, който се е изхлузил.

Д-р Георгиев: Най-често се налага да вадя презервативи. Откривал съм и тампон, който беше престоял седмици вътре, без момичето да знае за това. Веднъж при мен дойде и пациентка, много притеснена от факта, че част от банан беше останала в нея по време на любовната игра.

Можеш ли да цитираш особено абсурдни въпроси, които са ти задавали пациентки?

Д-р Иванов: Както вече казах в началото, практикувам отскоро и все още не съм имал кой знае колко фрапиращи случаи.

Д-р Георгиев: Обикновено абсурдните въпроси идват от млади неопитни момичета, които се притесняват, че могат да забременеят едва ли не от въздуха. Питали са ме, например, дали може да се забременее от орален секс. Или пък момчето е свършило отвън, но момичето подозира, че във влагалището може да е попаднало нещо при измиването след това. Имал съм случай и с пациентка туркиня, на която ѝ предстоеше сватба и се интересуваше дали мога да възстановя девствената ѝ ципа.

Помагат ли ти в секса задълбочените познания по женска анатомия?

Д-р Иванов: Да, донякъде. Твърдя, например, че знам къде се намира G-точката, въпреки че все още се спори по въпроса дали съществува.

Д-р Георгиев: От разговорите си с приятелки и пациентки съм останал с впечатлението, че все още има много мъже, които не знаят колко е важна достатъчната лубрикация и не се стараят партньорките им да получават оргазъм всеки път. Аз нямам такива проблеми, но смятам, че в наши дни не е нужно и да си специалист, за да си наясно с тези неща.

И последно, как изглежда раждането отблизо?

Д-р Иванов: Първия път ми стана лошо и си излязох. Картинката не е красива, а като ти се подаде насреща и главата на бебето, си става направо страшно. Накрая обаче идват сълзите от щастие, умилението, майката целува новороденото – тези моменти са прекрасни.

Д-р Георгиев: Чисто визуално, гледката е ужасна. Но в такъв момент, когато на бял свят се появява нов живот, никой не се интересува от естетика.

Интересен разговор, нали? Ако искате да следите всички материали от нашата рубрика "Любопитните професии", можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook.

149 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 27.06.2014|17:45
Боли ли ? Не, даже е приятнo.. :D
9
Не е посочен 27.06.2014|17:36
Не им е лесно и на тях определено, а някои от признанията ми се струват направо брутални.
8
Не е посочен 27.06.2014|15:22
Дали бяха искрени..? :)
7
Не е посочен 27.06.2014|13:36
да,и аз го намирам за нормално, сякаш мамолозите да обарват гърдите на жените за удоволствие.
6
Не е посочен 27.06.2014|12:03
Ееее интервюто е много готино,наистина го прочетете бих отишла на преглед при тези хора, много топли изглеждат и забавни! Най-мразя като отида при някой,който ме стресира и ми призлява от него, камо ли да допрем до прегледа.
5
Не е посочен 26.06.2014|16:47
Е то си е до самите лекари - явно не са били професионалисти/.
4
Не е посочен 26.06.2014|16:46
ДОста откровено интервю! :) Хареса ми ! Разбрахме доста неща за гинеколзите, но най-вече че преди всичко са професионалисти. Аз лично винаги съм го усещала така, че за тях това да виждат постоянно женски полов органи е точно като за един офтамолог да реглежда очи.
3
Не е посочен 26.06.2014|15:42
Наистина интересно интервю, макар че едно е на приказки, друго е в живота. ;)
2
Не е посочен 26.06.2014|15:38
Има случай на заиграване, дори момиче ми е разказвало за това, случва се явно..
1
Не е посочен 26.06.2014|13:25
И тяхната професия никак лесна а колко е отговорна ..
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay