Малки неща, които ни пречат да отслабнем

Малки неща, които ни пречат да отслабнем

Според Световната здравна организация затлъстяването в света почти се е утроило през последните 40 години. Намаляването на теглото може да бъде наистина трудно - хората се опитват да спазват различни диети, правят изтощителни упражнения, броят калории и др. Въпреки това, има някои навици, които повечето от нас имат, които възпрепятстват усилията ни за намаляване на теглото.

Събрахме 8 неща, които ни пречат да намалим теглото си. Всъщност, някои от тези неща наистина ни помагат да наддаваме тегло! Научете повече за това кои са тези навици и се опитайте да се отървете от тях:

1. Пропускаме закуската

Изследователите потвърдиха, че хората, които закусват, са склонни да качват повече килограми от тези, които закусват. В проучването са изследвани 350 души и тези, които закусват всеки ден, са имали по-малки талии от тези, които не са закусвали. Това е логично: Ако пропуснете храненето си сутрин, по-вероятно е да бъдете много гладни до обяд и да ядете повече.

2. Не пием достатъчно вода

Пиенето на вода помага да се изгарят повече калории и да се намали теглото. Изследване на затлъстели жени изследва въздействието на водата върху килограмите. Резултатите показват, че за една година, пиенето над един литър вода на ден може да доведе до загуба на тегло от 2 кг. Следващия път, когато си помислите какво да пиете, изберете добрата старомодна вода.

3. Ядем късно вечер

Изследванията потвърждават, че е по-добре да избягваме късното хранене, освен ако не искаме да спечелим няколко допълнителни килограма. Ако храната се консумира късно, тялото съхранява тези калории като мазнини, вместо да ги изгори. 

4. Не получаваме достатъчно сън

Лишаването от сън може наистина да повлияе на теглото ви. Когато сте преуморени, прескачате тренировки и сте склонни да ядете висококалорични храни и да пиете много кафе. Също така, лишаването от сън може да доведе до по-бавен метаболизъм. Така че опитайте да получавате най-малко 7 часа сън всеки ден.

5. Консумираме храни без мазнини

Може да изглежда парадоксално, но придържането към диета без мазнини всъщност може да доведе до допълнително повишаване на теглото. Премахването на мазнините от храната всъщност ще ни накара да ядем повече и да преяждаме. 

6. Разсейваме се докато се храним

Когато се храните, опитайте да изключите любимия си сериал и да оставите телефона настрана. Разсейването по време на хранене ни кара да ядем повече. Фокусирането върху храната ще ни позволи да се насладим на храната повече и да имаме контрол над количеството храна. 

7. Пием алкохол

Следващият път, когато си вземете чаша бира, помислете. Доказано е, че алкохолът ни кара да качваме тегло. 

8. Седим на бюрото си по цял ден

Изследванията потвърждават, че има връзка между времето, прекарано в седнало положение и затлъстяването. Така че се опитвайте да се движите на всеки 60-90 минути или да настроите таймер, за да си напомните кога да се изправите. Разхождайте се, добавете малко движение към деня си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay