6 начина да накарате педикюра си да издържи по-дълго през лятото

6 начина да накарате педикюра си да издържи по-дълго през лятото
Canva

Топлото време най-накрая излезе от зимен сън, както и вашите сандали. Краката ви са готови да се освободят от затворените обувки и да заживеят нов живот. Въпреки това, когато погледнете надолу, виждате, че пръстите на краката ви имат отчаяна нужда от малко любов и цвят.

За мнозина педикюрът не е толкова важен, колкото маникюрът, тъй като хората няма да гледат краката ви цял ден. Но все пак вероятно ви се иска те да изглеждат добре в тези нови бели сандали с каишки, които сте запазили за лятото. Днес ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите едикюра сиз а повече от 3 седмици:

Използвайте качествени продукти

Изберете висококачествени лакове за нокти и продукти за грижа за нокти. Качествените продукти имат по-добро покритие и издръжливост, което ще помогне на предикюра да издържи по-дълго време.

Нанасяйте тънък слой

Когато нанасяте лак за нокти, използвайте тънък слой вместо дебел. По-тънкият слой изсъхва по-бързо и е по-малко вероятно да се напука или обели.

Прилагайте база и завършващ слой

Прилагането на база за нокти и завършващ слой е важно за удължаване на издръжливостта на предикюра. Базата помага да се предотврати пожълтяване на ноктите и да се създаде гладка повърхност, докато завършващият слой добавя блясък и защита.

Избягвайте прекомерната влага и топлина

Прекомерната влага и топлината могат да накарат лака за нокти да се размаже или разпука. Затова се опитайте да избягвате продължителни излагания на вода, например когато правите домакинските си задачи, и избягвайте излизането на прекалено горещи места като сауни или солариуми.

Пазете ги от хлор

Хлорът се използва за дезинфекция на водата и съдържа някои силни химикали. Тези химикали могат да причинят напукване или матиране на лака, особено в птрвите 24 часа след нанасянето муОсвен това може да ограничи живота на вашия педикюр, ако прекарвате много време във водата, тъй като това може да разруши връзките на лака върху ноктите. Освен хлорния враг, дъната на повечето басейни са направени от твърди материали, като бетон. Постоянното влизане и излизане от басейна и игрите във водата може да ви накара да напукате лака си, когато пръстите на краката ви докоснат.

Освежавайте с топ лак

Макар, че маникюристите винаги се стараят да свършат качествена работа, ако искате педикюрът ви да издържи по-дълго от обикновено е добре да заложите на собствен топ лак. Добра идея е да освежавате ноктите си през известно време с топ лак, за да възвърнете блясъка на педикюра си и да го заздравите допълнително.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay