9 причини да минем на къси нокти

Заслужава си!

9 причини да минем на къси нокти

Всяка жена изпитва огромен момент на гордост, когато успее да си пусне дълги нокти. Тогава започват да се появяват и комплименти и въпроси, на които без да скромничиш отговаряш: "Да, моите нокти са си, нямам удължения".

Instagram изобилства от снимки на изящни маникюри и гледайки ги, няма как да се появи нещо на света, които да те откаже от дългите ти красиви нокти. Но този тип маникюри крият своите негативи, така че добре от време на време да си вземаш почивка от тях.

Ето ти 9 достойни за уважение причини да го направиш!

Трябва да признаем, че стресът от счупен нокът е прекалено голям, за да може да се преживее. Дефектът просто няма как да не си проличи и се налага да скъсиш всички останали. А, ако не те бива много в оформянето, ноктите стават груби и неравномерни.

9 причини да минем на къси нокти

С къси нокти отново ще можеш спокойно да закопчаваш ципове, копчета и обеци. И връзките на обувките си ще можеш да завържеш без проблем. Истински рай....

Ще можеш да пишеш на телефона си без да се чува досадно цъкане по екрана на апарата. А писането на физическа клавиатура ще бъде още по-лесно, когато дългите ти нокти не се опират в съседните клавиши.

9 причини да минем на къси нокти

Ще си по прецизна в действията си, особено когато се гримираш или пък извършваш дейност, свързана с изкуство. С къси нокти ще си много по-прецизна в детайла. Пък и фактът, че няма да пробиеш случайно пудрата си с нокът е повече от успокояващ.

Късите нокти ти помагат да пестиш пари. Вместо да изградиш с гел някой по-къс от другите нокът, просто ще ги изравниш и ще ги лакираш.

9 причини да минем на къси нокти
Няма опасност да си бръкнеш в очите, когато поставяш лещи, изкуствени мигли или когато просто ги разтъркваш.

Някои рисунки изглеждат по-добре върху къси нокти.

9 причини да минем на къси нокти
Късите нокти са много по-хигиенични. Колкото и да е трудно за една дама да го признае, трябва да потвърдим, че дългите нокти постоянно се пълнят с част от храната, която ядем, а да не говорим за друго…

Понякога красотата идва от по-семплите неща. И дори дългите нокти да те карат да се чувстваш като красива русалка, в един момент те просто омръзват и имаш нужда от промяна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay