Интересни факти за лаковете за нокти, които може би не знаете

Ето какви тайни крие лакът за нокти

Интересни факти за лаковете за нокти, които може би не знаете

Маникюрът е важна част от визията на всяка дама, без значение дали ходите при професионалист, или си го правите сами вкъщи. Свикнали сме с този козметичен продукт и рядко се замисляме за неговите свойства и различни употреби.

Оказва се, че лаковете могат да бъдат използвани за най-различни неща, а и при тях има интересни трикове и неподозирани факти, които могат да ви учудят. Представяме ви някои от интересните факти за любимите ни лакове.

1. Може да сте алергични към лак за нокти
Изненадващо е, но се оказва, че може да сте алергични към някоя от съставките в лаковете за нокти. Най-голямо влияние върху по-чувствителни хора може да окаже формалдехидът. Ако лакът за нокти ви пречи по някакъв начин, то е добре да потърсите такъв без съдържание на формалдехид.

2. Някои лакове са полезни за ноктите
Не всички лакове увреждат ноктите и ги правят по-крехки или пожълтели. Някои са с наистина добри формули, които подхранват ноктите и им осигуряват нужните витамини.

3. Трябва да нанасяте база преди и след основния лак
Слоят от безцветна база се бори с възможните неприятни оцветявания по ноктите и ги заздравява. А слоят база върху вече готовия лак защитава маникюра ви от външни влияния и го задържа в добър вид за по-дълго време.

Интересни факти за лаковете за нокти, които може би не знаете

4. Тъмните лакове са по-малко издръжливи
Тъмните цветове по ноктите са доста модерни, но и по-трудни за поддържане. Те се белят по-лесно от ноктите и всяко олющено място се забелязва много повече. Специалистите препоръчват да използвате по-леки движения при нанасянето на тъмен лак и да не напластявате изведнъж.

5. 3 дни почивка на всеки 3 седмици
Трябва да оставяте ноктите ви да почиват от време на време. Най-добре е за около 3-4 дни на всеки 3 седмици. Така маникюрът ви ще бъде по-красив и издръжлив, а ноктите ви ще могат да подишат.

6. Дръжте лаковете си в хладилника
Това е класически съвет, който често пренебрегваме. Но ако искате да удължите трайността и качествата на лака, то трябва да го преместите в хладилника. Така няма да ви се налага да изхвърляте остарели лакове толкова често. Освен това съхранението им в хладилника е превенция срещу досадните балончета, които често се появяват върху ноктите след нанасянето на лака.

7. Безцветният лак има много други приложения
Безцветният лак не е полезен само за ноктите. Той може да бъде използван умело, за да спре досадната бримка на чорапогащника от допълнително разширяване или да бъде нанесен от вътрешната страна на пръстен, който оцветява пръста ви с зелено.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay