Лятната тенденция „голи нокти“ ще съживи маникюра ви

Лятната тенденция „голи нокти“ ще съживи маникюра ви
Canva

Време е да се отбием до TikTok и да разгледаме най-новата мода в маникюра: "Голи летни нокти". За разлика от хиперреалистичния маникюр, който включва създаване на гел нокти, които имитират вашите естествени, лятната тенденция всъщност помага на ноктите ви да си починат от непрестанния цикъл на посещения в салона.

Идеята е да премахнете лака и да оставите вашите естествени нокти. За любителите на цветовете това може да е трудно, но премахването на лака има някои значителни ползи за здравето на нашите нокти. Освен това ги подготвя за горещите нови стилове, които ще се появят през есента. Подгответе се за лятото, като се разголите. За щастие любимите ви инфлуенсъри в TikTok доказват колко добре могат да изглеждат ноктите ви без капчица лак върху тях.

Правенето на маникюр на всеки 3-4 седмици наистина може да отнеме от финансите и времето ви. Затова тъктокърката @sydneyv.nichols обяви лятото на голите нокти и бе подкрепена от няколко топ инфлуенсъри, като Tinx и Paige Lorenz.

Почивайки си от лака, това лято ви дава възможност да се фокусирате върху здравето на ръцете и ноктите си. Но това, че не посещавате салона, не значи, че не трявба да се грижите за нокътната си плочка. Важно е да подсилите ноктите си със средства за укрепване и също така да нанасяте масло за кожички. Трябва също така да използвате много овлажняващ крем върху ноктите си, когато го нанасяте върху ръцете си. Не забравяйте и да ги подрязвате редовно.

Маникюрът може да бъде вреден за ноктите ви поради силните химикали, използвани за направата му. Но според Харвардския университет, дори самото поставяне на традиционен лак за нокти може да доведе до обезцветяване, а гелът и лакът на прах могат да причинят проблеми със самата нокътна плочка.

Едно от първите неща, които ще забележите, когато останете без лак за нокти за няколко седмици, е, че цветът на естествения ви нокът ще започне да се съживява и ще придобие по-лъскав вид. В същото време тези груби петна, които са се появили поради отстраняването на слоевете, започват да се изглаждат. Тези промени всъщност правят ноктите ви по-здрави, защото вече не са изложени на агресивни химикали.

При често излагане нокътят може да стане по-податлив на белене, начипване и общи повърхностни неравности. И така, време е да помогнете на ноктите си отново да изглеждат и да се чувстват здрави, като премахнете гела и акрила. Съсредоточете се върху укрепването и съживяването на ноктите си, така че да са готови за тенденциите от следващия сезон. Може дори да откриете, че голите нокти са вашият нов любим тренд в процеса. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay