Отдавна сме наясно, че експериментите в кухнята не са свързани задължително с провал. Различните вкусови комбинации обаче се отдават само на най-талантливите готвачи, но за по-неопитните има рецепти като нашата.
Продукти:
8 цели пилешки бутчета
2 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук , нарязана на големи парчета
2 ябълки, нарязани на големи резени
1 чаша пилешки бульон
2-3 супени лъжици медена горчица
½ чаена лъжица обезсолено масло
1 супена лъжица брашно
1-2 супени лъжици едро нарязан магданоз
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нагорещете фурната до 230 градуса. Овкусете пилето със сол и пипер. Изсипете зехтина в тиган и го загрейте на средно горещ котлон. Поставете пилето с кожата надолу и го оставете около 6 минути до зачервяване. Обърнете го и го оставете за още 2-3 минути и след това го преместете в тава.
Добавете лука и ябълките в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте около 4 минути, за да поомекнат. Смесете бульона с горчицата и оставете да заври. Обърнете пилето с кожата нагоре в тавата. Преместете го в печката и оставете, докато се опече за около 15-20 минути.
Смесете маслото и брашното, така че да се получи тесто. Използвайте лъжица, за да прехвърлите пилето, ябълките и лука в чинии. Оставете соса да поври, добавете половината от оформеното тесто и го оставете да заври до сгъстяване за около 2 минути. Разбърквайте, добавяйки още от сместа, докато се получи гладък плътен сос. Овкусете със сол и пипер. Залейте пилето със соса и го поръсете с магданоза.
15 | 0 |