10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки

Специален гост в Jenite.bg е най-уважаваната plus size блогърка в света

Спокойно можем да кажем, че американката Танеша Ауасти е най-популярната модна блогърка с размер "plus size" в световен мащаб. Освен, че е ангелски красива, тя дяволски добре знае как да съчетава отделните елементи в тоалетите си.

През 2012 нейната страница "Girl with Curves" (Момиче с извивки) бе обявена за "Най-добър пълничък блог на годината", а през 2013 признанието стана още по-голямо - "Най-добър уеб блог за мода или красота".

Танеша не е просто лидер на движението, според което всяка жена трябва да се чувства добре в кожата и килограмите си. През есента тя се превърна в основател и дизайнер на луксозен бранд, който носи нейното име. Чаровницата е също така лицензиран естет - какво повече можем да кажем? Определено има защо гласът на Танеша Ауасти да се слуша така внимателно в модното общество.

За нас е чест, че тази прекрасна дама се съгласи да даде своите ексклузивни съвети за читателките на Jenite.bg. Eто какво ни разкри самата Танеша за правилата на plus size модата и необходимостта от тяхното нарушаване:

Модната индустрия като цяло много се страхува да излезе от установените си шаблони и да използва модели над определен размер. За съжаление, това влияе на търговията с plus size облекло. То се показва върху жени с обикновен размер и така потребителките в plus size магазините не могат да видят как биха изглеждали дрехите върху самите тях.

Докато брандовете не осъзнаят, че печалбите им ще нараснат, а клиентките им ще бъдат по-щастливи и лоялни, ако започнат да използват по-пълни модели, plus size индустрията ще си остане няколко стъпки зад основната мода.

1. За самочувствието, което сияе 
Ключът към това да изглеждаме и да се чувстваме прекрасно е във вътрешната ни увереност. Тя сияе върху външния вид и светът я вижда. Мъжете се възхищават на самочувствието в една жена, независимо какъв размер дрехи носи. Ако тя се появи някъде със самочувствие, мъжете намират това за привлекателно и секси. Другите жени също я смятат за красива и ѝ се възхищават.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
Най-голямата грешка в облеклото на повечето закръглени момичета и жени се състои в това, че не носят дрехи, които ще подчертаят по подходящ начин извивките им. Повечето plus size дрехи са безформени и с тях не можем да изглеждаме наистина добре. Освен това, докато все още не сме приели и харесали телата си, ние се притесняваме да се забавляваме с модата и да пробваме нови неща.

Мисля, че тоалетите не трябва да "крият" това или онова, а трябва да подчертават и допълват красотата на притежателката си. За да има самочувствие, всяка жена трябва да реши за себе си какво ѝ харесва да носи и не бива да позволява който и да било друг да определя това.

2. За хоризонтални райета, които уж са забранени за по-пълните дами
Хоризонталните райета не прощават на никого, без значение какъв размер дрехи носи. Но това не означава, че закръглените дами не могат да ги използват! Целта на модата е да се забавляваме и да се чувстваме добре, не да следваме правила. Колко скучно щеше да бъде, ако всички носехме едно и също?

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
Според мен всяка дама трябва да си намери поне една дрешка с хоризонтални райета и да ѝ се радва. Аз особено много харесвам разкроените раирани поли, които са широки над ханша и подчертават талията ми. 

3. За принтовете и стилното им съчетаване 
Това, че пълните дами не трябва да експериментират с принтове, също е мит! Дали ще се облечете изцяло в един принт или ще комбинирате различни такива, е въпрос на предпочитание. Когато ги комбинирате, просто се уверете, че съдържат поне един общ цвят. Така цялостната визия пак ще изглежда добре съчетана.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
4. За задължителния чифт дънки 
Няма определен тип деним, който да е "най-подходящ" за дамите с по-голям размер. Намирането на идеалната кройка зависи от структурата на тялото и конкретната му форма. Но смятам, че класическите тъмни дънки задължително трябва да присъстват в гардероба на всяка жена. Това е дреха, която никога няма да остарее и стои чудесно на всички. Лично аз предпочитам "скини" дънки или такива с прави крачоли, които стигат до глезена и не са твърде прилепнали.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки 
5. За задължителната рокля
Роклите тип "прегърни ме" изглеждат най-добре върху закръглената фигура, тъй като очертават талията в най-тънката ѝ част, падат свободно над дупето, ханша и бедрата, като по този начин създават илюзията за фигура тип "пясъчен часовник".

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
6. Какво изглежда добре върху големия бюст? 

Онова, което не изглежда добре върху големия бюст, са твърде широките блузи. Те падат на дипли от гърдите и създават усещането, че цялото тяло е по-голямо.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
7. Какво изглежда добре върху голямото дупе? 
Това зависи от предпочитанията, но също и от цялостната структура. Ако имате дупе, което е доста голямо в сравнение с останалите части от тялото, вероятно ще изглеждате страхотно в прилепнала пола тип "молив".

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
Ако пък бедрата ви също са големи, може да предпочетете пола със средна дължина и форма на камбана - тя пада свободно над бедрата и очертава талията.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
8. Как се прикрива коремче с колан? 
По-широкият колан може да скрие по-голямото коремче, но е възможно и да го очертае, ако се носи твърде ниско на талията. Тънкото коланче има силата да прави чудеса с визията, когато се постави високо на талията.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
9. Използване на контраст за прикриване на определени зони 
Ако искате да прикриете коремчето си, носете черно в средата на тялото и различен цвят над и/или под него. Ако пък желаете визуално да коригирате по-голямото дупе, нека тоновете бъдат по-тъмни от кръста надолу и по-светли нагоре - така ще привличат погледа нагоре.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
10. Дълга или къса пола? 
Върху всякакъв тип фигура предпочитам полата да е със средна дължина. Toва е класика, създава форма и при всички положения изглежда добре, защото стига до прасеца. Нека добавим и че точно такива поли ще бъдат актуални тази пролет.

10 съвета за пухкави красавици от най-известното Момиче с извивки
Благодарим на Танеша за ценните съвети и красивите примери!

Остава само да добавим, че в момента тя е бременна в деветия месец и всеки момент ѝ предстои да приветства на бял свят своето мъниче. Тук сме показали визии, заснети преди коремчето да порасне, но следващия петък световнопризнатата plus size блогърка ще ни покаже и тоалети, подходящи специално за бъдещите майки в последните месеци от бременността.

Ако искате да продължаваме да ви срещаме с уверени и вдъхновяващи дами от цял свят, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

93 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



22
Не е посочен 12.02.2014|17:36
много ме кефи тази блогърка тя показва че и пухкавите дами имат много чар. не нужно да приличаш на модел на Виктория сикрет за да бъдеш наречена красива и секси. Танеша е красива и секси
21
Не е посочен 30.01.2014|16:04
Не поставя табута и това ми харесва, тъй като често жените с някое и друго килце от толкова такива се ограничават до грозни и развлечени дрехи.
20
Не е посочен 29.01.2014|16:53
Супер полезен блог и статия.
19
Не е посочен 29.01.2014|16:09
Много хубави съвети дава.
18
Не е посочен 28.01.2014|18:15
Всеки един може да почерпи опит.
17
Не е посочен 28.01.2014|18:13
Има много неща, които могат да се научат.
16
Не е посочен 28.01.2014|15:53
Според мен не е до килограмите, а до излъчването на човек. Някои слаби хора, колкото и да се наконтят не изглеждат добре, но има по-пълнички, които винаги изглеждат страхотно. Всичко опира до това да познаваш фигурата си и да се носиш според нея.
15
Не е посочен 28.01.2014|14:14
Блогът й е много интересен и има доста добри комбинации, от които може да се почерпи опит.
14
Не е посочен 28.01.2014|09:33
Много ми хареса Танеша. Адски стилно се облича. Няма нито един слаб тоалет на снимките Много се радвам че пишете и за такива нормално изглеждащи блогърки. не може все за манекенки да се чете.
13
Не е посочен 27.01.2014|17:46
Страшно готина мацка и толкова добре се облича, определено може да се почерпи опит от нея. Макар че у нас специално трудно се намират хубави и модерин дрехи в големи размери.
12
Не е посочен 27.01.2014|17:12
Да и на мен много ми харесват.
11
Не е посочен 27.01.2014|17:10
Красива жена е на мен ми харесва много.
10
Не е посочен 27.01.2014|16:50
Вече харесах този блог, тъй като могат да се почерпят много и полезни идеи.
9
Не е посочен 27.01.2014|14:35
Ето един нагледен пример как и жените с няколко кг отгоре могат да бъдат стилни, красиви и модерни.
8
Не е посочен 27.01.2014|08:54
Съветите които дава ще са от полза, благодаря!
7
Не е посочен 25.01.2014|10:25
:))) Всичко зависи от телосложението,ама всичко,останалото е все тая.. има хора,които може и да тежат 70кг. и да излеждат с 10 по-слаби, има и точно обратното...
6
Не е посочен 24.01.2014|18:55
Слушайте я , добри съвети дава !
5
Не е посочен 24.01.2014|18:50
И аз така мисля .
4
Не е посочен 24.01.2014|18:38
Добри съвети дава, ще се от полза.
3
Не е посочен 24.01.2014|17:37
Блогът ѝ е много хуабви си личи че е много посещаван
2
Не е посочен 24.01.2014|17:37
Много е стилна. Облича се прекрасно
1
Не е посочен 24.01.2014|17:09
Ето един полезен блог за хора като мен с някое и друго килце отгоре.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay