11 детайла, които могат да ви накарат да изглеждате по-стари

11 детайла, които могат да ви накарат да изглеждате по-стари

Знаете ли, че вашият стил и дрехите, които носите, влияят на вашето самосъзнание, настроение и дори на вашето здраве? Когато избираме дрехите си за деня, подсъзнателно приемаме определени характеристики, свързани с тях. Например, ако носите дрехи и аксесоари, подходящи за по-възрастна жена, вие подсъзнателно започвате да се чувствате по-стара. Ще ви дадем няколко съвета, за да изглеждате на възрастта, на която сте, както и да предотвратите преждевременното остаряване. 

Ето кои са грешките, които ви карат да изглеждате по-възрастни:

1. Не крийте врата си

Ако искате да изглеждате по-млади, недейте да криете врата си. Избирайте подходящите деколтета за себе си, но не крийте врата си.

2. Без дълги поли

Дългите поли не ви карат да изглеждате млади, свежи или секси. Мини-полите не винаги са опция, тъй като те могат да ви накарат да изглеждате дори вулгарни. Избягвайте да ги носите и изберете пола с дължина до коляното.

3. Оставете жилетката у дома

Дори ако обичате удобната си жилетка, не се колебайте да я оставите вкъщи. Особено ако е в скучен или тъмен цвят. Изберете яке или блейзър вместо това.

4. Без щалове, освен ако не е студено

Носенето на шал ви кара да изглеждате по-стари, затова се опитайте да избягвате да го носите, освен ако не е студено навън. Не забравяйте първото правило за открит врат.

5. Избягвайте да носите прекалено много черно

Черното е много стилен цвят, но се опитвайте да избягвате всички черни облекла. Има риск от подчертаване на бледата кожа и бръчките. По-светлите дрехи ще ви донесат светлина и ще ви накарат да изглеждате по-свежи.

6. Носете лек грим

Прекомерният грим и много ярко или тъмно червило са неща, които привличат вниманието към бръчките около устата ви, докато тъмният грим на очите прави очите ви да изглеждат по-мрачни. Неутралните нюанси и блясъкът на устните ще ви помогнат да изглеждате естествени и млади.

7. Кажете "Не" на дрехите с големи размери

Големите дрехи ви карат да изглеждате по-едри и по-големи, така че ги носете само във фитнес залата. Избирайте дрехи, които отговарят на вашите размери и подчертайте най-добрите си форми.

8. Избягвайте да носите очила, ако не се налага

Някои хора носят очила, без да имат нужда от тях, като аксесоар, но всъщност по този начин те добавят няколко години към вида си. Ако пък ви се налага да носите очила, помислете за лещи.

9. Стойте далеч от принтове на цветя

Рокли и блузи с флорални принтове ви карат да изглеждате старомодни. Вместо това изберете дрехи в пастелни цветове и оставете флоралната рокля за ретро партита.

10. Не подстригвайте косата си късо

Късата коса може да изглежда стилна, но добавя няколко години към действителната ви възраст. Изберете прическа боб или просто дълга коса, особено ако имате гъста и здрава коса. 

11. Не си слагайте изкуствен тен

Изкуственият тен никога не изглежда истински и подчертава всички области на лицето ви, които предпочитате да скриете. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay