5 съвета за изграждане на устойчив гардероб за бременност

5 съвета за изграждане на устойчив гардероб за бременност
Pexels

За бременните жени определено няма недостиг на неща, за които да се тревожат – как ще премине бременност, дали всичко с бебето е наред, какво трябва да купят за новия член на семейството и т.н. 

Ако има нещо, което можете да си спестите, като тревога, са дрехите. Можете да си изградите устойчив гардероб и да си осигурите спокойствие за тези прекрасни 9 месеца.

Така че, ако сте бременна и се колебаете дали да си купите дрехи за бременни, които ще носите само за кратък период от време, просто се ориентирайте към създаването на устойчив гардероб.

От закупуването само на това, от което се нуждаете, до разглеждането на тъканите, ето пет лесни стъпки, които могат да направят вашия нов гардероб за бременни както екологичен, така и добра инвестиция:

1. Купувайте само това, от което наистина се нуждаете

Не е нужно да купувате тон дрехи за бременни, за да имате страхотен гардероб за бременни. Защо? Защото много неща, които вече са в гардероба ви, могат да ви свършат работа, като например блейзър с отворена предна част, широк топ и макси рокля.

Опаковайте всичките си тесни и стегнати в талията дрехи за по-късно и оставете само тези, които ще можете да носите. Има няколко основни неща, без които е трудно да живеете, когато очаквате бебе, но можете да създадете прекрасен гардероб за бременността си, като купувате изненадващо малко дрехи за бременни.

2. Купувайте от компании, които дават приоритет на устойчивите материали и практики

Започнете, като потърсите ясен списък на материалите, използвани в дрехата. Ето няколко чудесни примера:

Тъкани: TENCEL (направен от устойчиви евкалиптови дървета в система със затворен цикъл), лиоцел бамбук (вместо традиционна бамбукова коприна), органичен или рециклиран памук, рециклиран найлон, рециклиран полиестер, органичен коноп или органичен лен.

Сертификати: Oeko Tex (тестове за вредни вещества на всички етапи на обработка), BCI (Инициатива за по-добър памук), GOTS (Глобален стандарт за органичен текстил) и GRS (Глобален рециклиран стандарт). 

Потърсете марки, които са заменили пластмасови торбички за дрехи с рециклирани или компостируеми опаковки и предлагат въглеродно неутрално изпълнение. 

3. Потърсете дрехи, които наистина искате да носите след бременността

Ако дрехите ви за бременни са неприятни или лошо направени, кой би могъл да ви обвини, че празнувате деня, в който ще ги оставите завинаги?

Не е нужно да е така. Напредъкът в технологията за еластични тъкани и обмислените актуализации на дизайна поставиха началото на изцяло ново поколение стилове за бременни, които наистина изглеждат страхотно след бременността и кърменето.

Търсете рокли с по-свободна талия, стилни плисирани горнища, които се разширяват и свиват, заедно с корема, и клинове с висока талия, достатъчно еластични. Дрехите за бременни, които стават и за след бременността стават все по-популярни и са много практичен избор.

4. Дайте втори живот на дрехите за бременни

Макар че много от нещата могат да се носят и след това, има неща, които се предназначени само за периода на бременността и не могат да бъдат носени след това. Добър пример за такава дреха са нощниците за кърмене. Тези дрехи вероятно ще имат още живот, след като вашата бременност приключи, така че просто ги подарете на приятелка или ги дарете на благотворителна организация. 

5. Рециклирайте или компостирайте в краен случай

Истината е, че рециклирането на облекло все още не е толкова лесно или достъпно, колкото би трябвало да бъде. Има обаче магазини, които предлагат тази услуга- връщате стари дрехи за рециклиране и получавате отстъпка. 

Вярвате или не, дрехите и други текстилни изделия могат да бъдат чудесен материал за компостиране, АКО са направени от 100% естествени влакна. Дрехи, изработени от чиста вълна, памук, коприна или лен, които са твърде стари или повредени, за да бъдат дарени, могат да бъдат нарязани на малки парчета и поставени във вашата система за компостиране (разбира се, първо премахнете копчетата, циповете и други).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay