7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Ефективното решение на досадните проблеми!

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Счупен ток, изкачащ банел, неудобни обувки - това са само част от ежедневните неприятности, които застигат една дама. Добрата новина е, че за всички тези проблеми има ефикасно, макар и в повечето случаи само временно, решение.

Вижте как да премахнете петната от велурените обувки, как да се справите с досадните бримки по чорапогащника и да отпишете още няколко затормозавящи неудоволствия. Представяме ви хитри и изключително полезни трикове. Възползвайте се!

1. Изскачащи банели
Знаете колко е неприятно, когато банелът на любимия ви сутиен изскочи. Това обикновено се случва в най-неподходящия момент - на работа или когато сте навън с приятели. Което не само причинява неудобство, но наранява и без това чувствителната кожа.

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Можете да намерите бързо решение на проблема, като използвате лепенка. Естествено, тя само временно ще закрепи положението, но ще свърши работа, докато се приберете вкъщи и се захванете с укрепването на сутиена чрез шивашки материали.

Просто трябва да облепите мястото, на което банелът е излязъл. В случай че не разполагате с лепенка, можете да приложите един по-нестандартен метод, който обаче е не по-малко ефективен.

Използвайте дамска превръзка, която винаги носите в чантата си. Отрежете малка част от нея и я облепете по същия начин, все едно залепяте лепенка, около скъсаната част.

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

2. Петна по обувките
Изключително досадни са петната по любимите обувки. В по-голямата част от случаите дори е мистерия как попадат там. Моделите от велур са особено податливи на всякакви зацапвания.

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Хитър трик, който можете да приложите срещу тях, е обикновената гумичка за молив. С нея можете успешно да изтриете по-”пресните” петна.

За по-упорити следи, използвайте оцет или някакъв вид алкохол. Ако прибегнете до този метод, трябва да нанесете възможно най-малко количество от течността, с помощта на памуче. За кожени обувки най-ефективен е хидратиращият сапун.  

3. Счупени токчета

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Кошмарът за всяка дама е внезапното счупване на тока на едната обувка - естествено, отново в най-неподходящия момент. Добрата новина е, че можете да се научите на някоя обущарска техника, за да се справите с неприятната ситуация.

Решението е много по-просто, отколкото изглежда. Нуждаете се от специално лепило - ще свърши работа такова за кожа, гума или пластмаса. Много внимателно закрепете счупения ток към останалата част от обувката. Прецизността е изключително необходима, тъй като токът не е просто разхлабен, а е паднал изцяло.

Затиснете обувката за не по-малко от три часа с тежка мебел. Трябва да знаете, че този метод не е трайно решение на проблема, но ще ви помогне да се доберете до вкъщи невредими.

4. Пързалящи се обувки
Няма как да не разполагате с поне един чифт обувки в гардероба си, които да не са ви удобни. А некомфортът да е причинен от това, че вътрешността на обувката е прекалено хлъзгава, а кракът ви постоянно се пързаля и се изпотява.

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Използвайте стелка за обувки, а ако нямате - можете да си направите такава от материал, който не е нито прекалено груб, нито твърде гладък. Идеална за целта е материя, която наподобява мекотата на памучна риза.

5. Проблемът с тесните обувки
Обувки, които са твърде тесни в областта на пръстите, са невъзможни за носене. Ето как да ги разширите така, че да успеете да пъхнете крака си вътре, без да изпитвате болка при ходене.

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

- Нахлузете чорап и обуйте обувките заедно с него.

- Използвайте сешоар - насочете го към тясната част на обувките, като през цялото време местите и разтягате пръстите си.

- След 4-5 минути изключете сешоара, но не събувайте обувките, докато не се охладят.

- Чак след това събуйте чорапите. Възможно е първият опит да не е успешен. В такъв случай повторете цялата процедура.

6. Бримки на чорапогащник
Можете да се справите със скъсания чорапогащник, използвайки лак за нокти или лак за коса. Нанасяте върху бримката, което предотвратява по-нататъшно разкъсване.

7. Рол-он срещу неудобни обувки

7 трика за бързо поправяне на ежедневни модни щети

Ако обувките ви ви причиняват рани, най-ефективният начин да се справите с тях е като използвате дезодорант срещу изпотяване или рол-он, който да нанесете върху онази част от крака, която бива наранявана при ходене. Друг метод, който също е ефективен, е използването на тиксо или лепенка.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

15 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay