За анцузите и жените

Днес ще ви припомним случаите, в които e прието да се носи анцуг и онези, в които е напълно недопустимо

Известно по нашите земи още като анцунг и ханцуг, любимото облекло на спорта е приело името си от немската дума за костюм - Anzug. Ние, jenite, също харесваме удобството на този вид дреха, но разбира се с някои важни уговорки. Днес ще ви напомним кога e прието да носите анцуг и кога - напълно недопустимо.

ДА
Ако излизате, за да спортувате, то анцугът е най-удачният избор, който бихте могли да направите. Независимо дали тренирате в зала, или просто правите джогинг, това облекло ви осигурява свобода на движението и не ви създава излишен дискомфорт, който може да попречи на концентрацията ви.

Важно е обаче да се спомене, че анцугът трябва да се комбинира само и единствено с маратонки и кецове. Всяка друга комбинация, с ботуши например, изглежда меко казано нелепо. По тази причина, ако фитнесът ви е далеч и пътувате през зимата, по-добре комбинирайте зимните си обувки с чифт дънки, а спортния екип оставете в сак или раница.

Излизането до кварталния магазин или до кофите за боклук не е модно ревю, затова не виждаме причина да не носите любимия си домашен анцуг. Това обаче в никакъв случай не означава през лятото да отскачате до супермаркета по спортен екип и... джапанки например.

Дори няма да разискваме казуса с домашното облекло, тъй като това е изцяло личен избор, а анцугът е сред най-удобните дрехи за дивана пред телевизора.

НЕ
Анцугът може и да е любимата ви домашна дреха, но това по никакъв начин не означава, че е подходящ за всеки повод. Все пак различните места и събития предполагат определен етикет, който със сигурност изключва избора на спортен екип.

С изключение на определени професии, които изискват носенето на широки дрехи, анцугът е напълно недопустим на работното място. Затова, освен ако не работите като спортен инструктор или пък като зидаро-мазач, изключете спортния екип от графата "работно облекло”. Независимо дали сте в офис, или магазин, изборът да облечете анцуг показва неуважение към шефовете, колегите, клиентите и най-вече към вас самите.

Ако посещавате университет, то определено забравете за анцуга. Висшето учебно заведение изисква уважение към институцията и преподавателите, независимо дали просто отивате на лекции или пък се явявате на изпит. Обратното може да доведе до ниски оценки и принизително отношение към вас, при това единствено на база външен вид.

Говорейки за етикет, не може да не споменем и посещенията в държавни институции. Съдът или пък министерството, дори на физическото възпитание и спорта, определено не са сред местата, където на анцуга се гледа с добро око.

Съветът на Jenite
Напомняме ви, че ако сте избрали да носите анцуг, то в никакъв случай не трябва да го комбинирате с обувки, различни от спортни. Дори няма да коментираме комбинацията от спортен екип, палто, пайети, грим и прическа като за дискотека, която никак не е лицеприятна.

Изводът на Jenite
Ако анцугът е любимото ви облекло, то никой не може да ви попречи да го носите. Важното е винаги да имате предвид мястото и повода. В противен случай издавате не друго, а липса на себеуважение.

Ако тази статия ви харесва, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

96 9
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 04.02.2013|18:24
когато се плашат данъци или някакви вноски по кредит, застраховки и т.н. също не е хубаво да се появяват хората по анцуг в офисите, макар че мнозина го правят.
7
Не е посочен 04.02.2013|18:22
наистина не е удачен избор да се ходи на лекции по анцуг. това е направо смешно.
6
Не е посочен 04.02.2013|18:20
че аз лятото отивам до супермаркета по анцуг и джапанки и не виждам нищо лошо
5
Не е посочен 04.02.2013|13:24
значи най-важното е да се има предвид,че дори и на училище, на кафе, където си просто с приятели, не е зле да носиш анцуг, никой няма да ти каже "НЕДЕЙ",ама главата ти да е топирана, нагласена, и черен хубав нощен грим е УЖАС
4
Не е посочен 04.02.2013|11:51
Аз нося анцуг най-вече вкъщи, когато ходя до магазина, на спорт и пр... Макар че марковите анцузи в последно времесе пръварнаха в одежди за всичко.
3
Не е посочен 04.02.2013|09:11
Гледайки световно известните знаменитости, за които това си е универсална дреха съм на мнение, че може да се използва за всякакъв повод. :)))
2
Не е посочен 02.02.2013|13:24
Да ви имам безсмислената статия. Щом няма за какво да пишете, по-добре не пишете изобщо, все пак не падаме от Марс... И сами можем да се досетим.
1
Не е посочен 02.02.2013|10:34
Винаги предпочитам да нося анцунг особено когато спортувам и задължително го комбинирам със спортни обувки .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay