Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Открийте кои обувки са подходящи за вашата рокля и как да комбинирате цветовете

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

В днешния материал от нашата тема на месеца "Приказен бал с малък бюджет” ще обърнем внимание на много важна част от цялостната визия на бъдещите абитуриентки. Решихме да разгледаме най-подходящите обувки, в зависимост от цвета на роклята, нейната дължина, цвят и форма.

Както знаете, баловете са през пролетта, което позволява на зрелостничките да избират от затворени обувки до изрязани сандали. Ние ще ви дадем няколко полезни съвета как да комбинирате цялостния си тоалет като изброим няколко предложения.

Като за начало ще започнем с цвета на обувките. Той, разбира се, се определя от този на роклята ви. Ако например сте избрали тоалет в бонбонената гама на бебешко розовото или ментово зеленото, е хубаво обувките ви да са в същия цвят. Не трябва да има голямо разминаване в нюансите.

Друго предложение, което ще ви дадем за тази гама, е да комбинирате два цвята. Това обаче е позволено, само ако роклята ви не е твърде официална. Изключително актуални са комбинациите на пастелните цветове със златисти или сребристи нюанси. Както и аксесоарите, които също са в тази гама.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Що се отнася до ярките цветове като жълтото, тревисто зеленото и кобалтово синьото, можете да заложите на контраста. Синьото и жълтото са страхотна комбинация, също като цикламения и оранжевия цвят. За да се получи добра визия, изберете един тон за обувките и чантата. Ако пък сте по-смели и истински обичате цветовете на дъгата, се спрете на най-много три, като съобразите грима и бижутата си с тях. Това комбиниране ще бъде подходящо, стига роклята ви да не е сатенена или инкрустирана с камъни или мъниста.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Ако сте сред почитателките на класиките - бяло, черно, червено и бежово - потърсете обувки в същите цветове, които да подхождат на роклята ви. В случай че желаете цялото внимание на хората около вас да е в невероятния модел на тоалета ви, заложете на черни изчистени обувки.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Тъй като споменахме думичката "изчистени", ще преминем към украсите, които може да попаднат върху обувките ви. Блестящите камъни са предпочитани от абитуриентките и са добър вариант за акцентиране.

Можете да заложите на тях, ако роклята ви вече не е достатъчно декорирана. Имате възможност да избирате от най-различни варианти - цялостно обсипани с камъни, дискретно показващи се или пък с интересна декорация, изцяло изработена от тях.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Освен с камъчета, може да намерите и такива с панделки от сатен или от материала на самата обувка. Тя може да се намира на различни места, в зависимост от това къде ви харесва най-много.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Освен камъните и панделките, обувките ви може да са с връзки. Те могат да се омотаят около самия глезен или нагоре към прасеца, а също и по дължината на горната страната на обувката. За по-екстравагантните от вас предлагаме капси и шипове. Те са наистина отличаващ се акцент в тоалета, който определено ще покаже смелата ви страна. Този вид декорация е изключително актуална.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

От украсите отиваме към материите, които също за от голямо значение. Кожата, велурът и сатенът са удачни варианти при избора на материал, от който да са изработени обувките. Дантелата също не е за пренебрегване, тъй като е много нежна и спокойно може да се използва за своеобразен завършек на визията ви.

Разбира се, изборът на материя за обувките зависи от роклята ви. Съобразете се с нея и няма да сгрешите. Лачените предложения също са добър избор. Те са елегантни, класически и отиват с почти всеки плат.

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

Изберете вашите "стъклени пантофки" за бала!

А сега нека обърнем внимание и на най-важното - модела на обувката. Както вече споменахме, пролетта позволява да изберете сред различни видове обувки. В крайна сметка обаче повечето девойки се спират на затворените модели с токчета и на сандалите.

Можете да се спрете на обувки с изрязани пръстчета, с изрязана пета, или пък и двете в комбинация. Сандалите могат да бъдат с две тънки каишки - една на пръстите и една на глезена, или пък целите да бъдат обримчени в тях.

Вариантите са много и трябва да решите, но внимавайте със съчетанията. Ако изберете дълга, официална рокля, заложете на обувки със затворени пръсти, заоблени или със заострен връх. Те са изключително модерни, сексапилни и женствени.

В противен слуай заложете на много нежни високи сандали с възможно най-малко каишки. Ако пък сте с къса рокля, можете да изберете по-смел вариант от екстравагантните предложения.

Не забравяйте да изберете това, което ви кара да се усмихвате и което ви кара да се чувствате добре!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 21.05.2014|16:15
Голям избор има сега за младите момичета. Аз си спомням, че обикалях с роклята в ръка да си търся.
16
Не е посочен 21.05.2014|15:27
Тези с панделките са много кокетни.
15
Не е посочен 20.05.2014|18:20
всички ми харесаха
14
Не е посочен 20.05.2014|16:29
това време отдавна мина за мен, но пък си беше много яко! Няма значение толкова пантофките или тоалета, а емоциите
13
Не е посочен 20.05.2014|16:27
Всички са много интересни.
12
Не е посочен 20.05.2014|16:06
Много добри предложения. Съчетанието на обувките с роклята е много важно :) Важното е и да са удобни!
11
Не е посочен 20.05.2014|14:57
Уникални обувки сте показали, има огромен избор, но всичко зависи от вкуса, тоалета и възможностите.
10
Не е посочен 20.05.2014|14:30
Много полезна информация.
9
Не е посочен 20.05.2014|14:25
Страхотни обуща има сега! Но най-добре да не се оставя нищо за последния момент.
8
Не е посочен 20.05.2014|11:09
Повечето предложени обувки ми харесаха.
7
Не е посочен 19.05.2014|16:15
Моят съвет е преди всичко обувките да са удобни и да можете да вървите на тях, за да не съсипете бала си в желанието си да сте ултрамодерни, но не по своя мярка.
6
Не е посочен 19.05.2014|16:02
някой са много хубави, но с прекалено много камъни и блясък не е много подходящо.
5
Не е посочен 19.05.2014|15:42
Страхотни предложения за интересни и красиви обуща за бала. Но основното е да са съобразени с тоалета и цялостната визия.
4
Не е посочен 19.05.2014|14:46
Много красиви обувки :)
3
Не е посочен 19.05.2014|13:28
Разкошни обувки! много ми харесаха
2
Не е посочен 19.05.2014|11:56
да,добри идеи, но като се има предвид,че баловете вече почнаха няма за кога да ги давате тези идеи, отдавна момичетата са си купили обувките,може да сте сигурни.
1
Не е посочен 19.05.2014|11:32
най-важното е да ги разходим тези пантофки, а и вече е късно според мен :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay