Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

Срещаме се с  Георги  Йовчев, носител на титлата "Мистър България 2016” и лице на Sofia Fashion Week. 

Той е млад, талантлив и амбициозен. Ще ни разкаже повече  за света на модата, за пътя към мечтите си  и за себе си. Ще разберем какви са хобитата му и какво прави, за да поддържа фигурата и външния си вид.

 

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

Вижте как отговори той на нашите въпроси:

 

1. Как реши, че искаш да се занимаваш с мода?

Поканата към мен, да бъда част от модния свят, дойде по време на спортната ми кариера. Тогава ме поканиха за снимки, аз приех и така започна всичко.

2. Колко бързо след това дойде конкурсът "Мистър България"?

Имах достатъчно време да се подготвя за конкурса с голямо портфолио, с много участия в ревюта и фотосесии. Бях много щастлив, когато спечелих титлата. Оказва, се че съм последният мистър България за сега, защото от 2016- та година конкурс не е провеждан. 

3. Значи титлата е уникална сама по себе си. Какво за тебе е  възможността да си лице на "Sofia Fashion Week”?

Огромна възможност отново да съм част от българската и световна мода. Sofia Fashion Week e най-голямото модно събитие за България, то дава шанс на всички творци да изявят себе си, да покажат своята индивидуалност и креативност, да сверят часовниците си със световните модни тенденции. В тези четири дни на едно място се събира елита на модата -дизайнери, модели, коафьори, гримьори, които дават най-доброто от себе си модните вечери да се превърнат в незабравими спектакли за публиката. Бизнес дамата, госпожа Арабаджиева е човекът, който прави всичко възможно това събитие да е част от модния календар на столицата. Това е шестото издание на Sofia Fashion Week в рамките на 3 години и много модели като мен нямат търпение да са част от него.

4. Коя е любимата ти дреха от гардероба? 

Като бивш състезател по волейбол, най-добре се чувствам в спортен екип. Спортът е този, който ме научи на дисциплина и последователност. Да не се отказвам от целите, които съм си поставил и да усъвършенствам себе си всеки ден.

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

5. Това ни отвежда към следващия въпрос, какво правиш, за да поддържаш фигурата и външния си вид? 

Добрият външен вид се постига с постоянни тренировки и правилен режим на хранене. След прекратяване на спортната ми кариера тренирам като съм разделил тренировките си на две - силови и аеробни. Практикувам силови  във фитнес залата, а аеробните на дълги разходки през уикендите, при хубаво време ходя между 5 и 10 километра.

6. Кое е най-хубавото нещо в  работата ти?

Работя като бар мениджър в Sakura bar & garden на хотел Маринела. Всекидневното общуване с хората ми носи най-голямо удоволствие. Опитвам се да бъда иновативен, да предлагам на клиентите комбинации от различни напитки. Да правя денят им усмихнат и спокоен, като за това допринася доброто обслужване и напитки, които предлага нашият професионален екип. 

7. Кое е нещото, което винаги си искал да постигнеш в света на модата?

Винаги си поставям малки цели и така гледам да вървя по пътя към постигането на големите мечти. В света на модата има винаги какво да иска човек. Тя е изкуство, което променя хората, дава им шанс да избират, да бъдат различни и най-вече - да бъдат себе си.  

8. Определяш ли се като амбициозен човек?

Без амбиция не може да се постигнат големи резултати. Всеки успех е подплатен с много труд, знания, умения и последователност. За това, всеки ден човек трябва да се учи и да се усъвършенства, за да върви напред.

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

9. Какво мислиш за модата в България? 

Модата в България не отстъпва по нищо на световните модни тенденции.  В нашата страна има много талантливи дизайнери, много от които вече работят навън. Като Невена Николова, която е в Лондон и облича холивудски звезди за най-големите кино награди - Оскарите.  Sofia Fashion Week е форума, които показва таланта на българските дизайнери и представя най-доброто от световните модни дефилета. Специално за седмицата на модата пристигат и най-известните румънски блогърки - Алина и Диана или както са известни Fabulous Muses, а най-добрите български дизайнери ще открият първата вечер - Евгения Живкова, Христо Чучев, Иван Донев, Берна Шабан и други.  

10. Как се промени животът  ти, след като дойде титлата Мистър България?

Това беше един незабравим момент и надявам се, трамплин към нови върхове.

11.Какъв съвет можеш да дадеш на младите хора в България, които искат да се занимават с мода?

Да бъдат търпеливи, последователни, да се грижат за външния си вид и внимателно да подберат най-подходящата агенция,която да ги представлява.

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay