Колко боли татуировката на различните части на тялото

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Нека изясним нещо: правенето на татуировка боли. Реално, това зависи от човека и организма му, но има един неоспорим факт: татуировката е промяна на естественото състояние на тялото, включваща игли, чрез които прониква мастило в кожата ви (и то в няколко слоя от нея). Болката не спира хората да си правят татуировки, но всеки се интересува от това колко точно ще боли. Болката много зависи от мястото, на което ще бъде направена. 

За да ви помогнем да бъдете подготвени или да решите къде искате да си направите татуировка, ще ви споделим какво да очаквате от гледна точка на болката, на най-популярните места за татуировки. Не забравяйте, че това са общи насоки. Всичко зависи от прага на болката на всеки човек.

Врат

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Задната част на врата: За тези, които искат татуировка, която лесно могат да скрият, задната част на врата е много популярно място. Ако някоя част от татуировката покрива костите на горните прешлени, те могат да бъдат особено чувствителни. Що се отнася до заздравяването, не забравяйте, че врата ви е постоянно движеща се част от тялото, което може да раздразни раната и да удължи зарастването. Мястото може да бъде трудно достъпно, когато става въпрос за почистване.

Зад ухото: Мястото зад ухото също е доста популярно за татуировки, особено когато ще си правите някаква малка и нежна татуировка. Болката е почти същата, като на врата, но тук има бонус: главоболие. Тази малка част от кожата, на която се правят татуировките зад ухото е точно над черепа ви, така че ще усещате вибрациите от пистолета в главата си. Звучи страшно, но не е чак толкова. След като сте направили татуировката си, трябва да избягвате грубото търкане при къпане. Това може да накара коричката да падне по-бързо, а тя е от съществено значение за зарастването.

Гръб

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Раменете: Това са едни от най-често срещаните места за татуировки и има добра причина за това: те също са лесни за показване и прикриване. Колкото по-близо до раменете ви и колкото по-голям е дизайнът, толкова по-болезнена е татуировката.

Гръбнак: Трябва много добре да си помислите, ако искате татуировка на гръбнака. Вашият гръбнак е не само много чувствителен, но има много кости и е изпълнен с нерви - всичко това е рецепта за болка.

Торс

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Костите под врата: Искате красива татуировка на ключицата? Тези татуировки са красиви, но се пригответе за болка. Това се дължи на изпъкналите кости, покрити само с тънък слой кожа. 

Ребрата: Въпреки че ребрата също са популярно място за татуировка, не е за хора, които не могат да търпят болка. Ребрата ви се състоят основно от кости и кожа, които могат да доведат до силен дискомфорт. Не забравяйте да правите плитки вдишвания, когато си правите такъв вид татуировка, тъй като твърде голямото движение на гръдния кош може да попречи на работата на татуиста. Зарастването е сравнително бързо и лесно.

Стернум: Това е гръдната кост. Пространството около гърдите ви. Това място е подходящо за всякакви татуировки- малки, големи, прости, сложни, но е изключително чувствително, поради голямото количество костна маса. Това значително покачва нивото на болката.

Долната част на корема: Татуировките на корема са страхотна опция. Могат да бъдат скрити, могат да бъдат и показани. Но те са истински тест за усещането ви за болка. Въпреки че коремът е покрит с месо, кожата е толкова деликатна и нежна, че ще усещате сериозно парене и болка.

Ръце

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Външната част на ръката: Това е може би най-популярното място за татуировки и е много подходящо за начинаещи. Тъй като това място е комбинация от плът и мускули, болката не е чак толкова силна. Освен това има пространство и за по-големи татуировки. 

Вътрешната част на ръката: Въпреки че кожата на вътрешната част на ръката ви е по-мека от външната страна, татуировките тук са по-малко болезнени. Това също е област, която остава сравнително ненарушена в ежедневието, което означава, че произведенията на изкуството обикновено показват минимални признаци на износване във времето.

Китка: Вътрешната страна на китката е най-добрият избор за тези, които искат малка и деликатна татуировка. Болката е поносима, но не си мислете, че няма да я има. Например татуировка на външната част на ръката е по-безболезнена от татуировка на китката.

Длани

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Преди да решите да си направите татуировка на дланите, замислете се колко често миете ръцете си. Тъй като постоянно правим нещо с ръцете си, мием ги, движим ги и т.н., тези татуировки бързо изсветляват. Поради тази причина, много татуисти отказват да правят първа татуировка на дланите. Ако обаче настоявате да имате такава татуировка, подгответе се за избледяване, кървене и размазване с течение на времето. Също така, боли много.

Крака

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Бедра и прасци: Бедрата и прасците са като бицепсите за ръцете: широки, мускулести и най-подходящите места за татуиране. На външната част на бедрата, дискомфортът може да е по-голям. 

Глезени: Подобно на ключиците и ребрата, глезените са друга област с много кости. Ако искате татуировка директно върху костите на глезена, пригответе се за ужасна болка. Малко под или над кокала може да е малко по-добре, но не забравяйте, че и там кожата е доста тънка. 

Стъпала

Колко боли татуировката на различните части на тялото

Стъпалата са друга доста популярна област за татуировки. Имайте предвид, че татуировките на стъпалата изискват повече време за заздравяване и са болезнени, тъй като и тук има предимно кости и кожа. Също така, при тези татуировки сте изложени на риск от инфекция. Докато татуировката зарастне, носете възможно най-отворени обувки, за да предотвратите замърсяването. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay