Мястото на балната рокля в ежедневието

Можете да се сдобиете с "абитуриентска" визия и след завършването

Мястото на балната рокля в ежедневието

В Jenite.bg вече ви показахме на какви събития можете да носите абитуриентската си рокля и след бала. Дадохме ви и различни съвети относно това как по най-добрия начин да съчетаете късата рокля със съответните аксесоари и обувки.

В този материал ще ви дадем още полезни съвети за изключително красива абитуриентска визия и след бала. Ще ви покажем как да придадете нов блясък на роклята със средна дължина, роклята с обръч, както и на емблематичната червена рокля.

Рокля със средна дължина
От изключително значение са пропорциите. Ако се чудите защо роклята не изглежда по същия начин, облечена върху вас, както на модела в магазина, трябва да знаете, че мерките на манекените са винаги различни от тези на хората и са по-скоро близки до "идеалните”.

Височината на манекена най-вероятно не е същата като вашата и затова рокля, на която дължината е стигала точно до коленете на модела, за вас ще бъде по-дълга. Ако не сте се съобразили с това за балната си вечер, направете го преди да я облечете отново. Можете лесно да я преправите, като се доверите на опитен шивач.

В случай че роклята ви е от този тип, можете да я комбинирате с блейзер и обувки с отворени пръсти. Така ще можете да я ползвате както на офис партита, така и за излизания в нощните клубове.

Ако пък искате да я обличате през деня, ви предлагаме да я съчетаете с удобно, но ефектно палто или пък кожено, тип "рокерско” яке. Уверяваме ви, че тези елементи ще донесат една идея по-обикновен вид на официалната ви рокля.

С какви обувки да съчетаете роклята?

Не е лоша идеята да преосмислите максимата "Колкото по-дълга е роклята, толкова по-ниски трябва да са обувките”.

Мястото на балната рокля в ежедневието

Ако роклята ви е с дължина под коляното, но по-къса от роклите с максимум дължина, най-добре е да заложите на токчета. Роклите от този тип по принцип създават илюзията, че човекът, който ги носи, е по-нисък, отколкото наистина е. За да се справите с това неудобство, ще трябва да направите така, че краката ви да изглеждат по-дълги. А това означава да обуете високи обувки.

В случай че сте любители на нестандартните модели, имаме добра новина за вас. Роклите със средна дължина ви позволяват да извадите от гардероба най-високите си токчета - тези, които дори не се осмелявате да съчетаете с къси рокли. Не е никак лесно да накарате една рокля със средна дължина да изглежда натруфено, затова заложете на най-екстравагантните обувки, които притежавате.

Ако пък не обичате да носите токчета, няма да ви задължим, но ще ви предложим да се замислите да сложите обувки с поне малък ток, за да неутрализирате отрицателния ефект, който роклята създава върху силуета ви.

Мястото на балната рокля в ежедневието

Равните обувки не са подходящ избор в случая, както и такива с каишки или връзки около глезена. Не искате да "се смалявате” още повече, залагайки на ленти и ремъци около глезените си, нали?

Какво яке да изберете?
Има спор относно това дали правилен избор са палтата, които са по-дълги от роклята, или трябва да изберете по-скоро по-къси. Но особено ако роклята ви е с широка пола, препоръчваме да избягвате палта, които са много малко по-къси от самата рокля. Най-добре е да заложите или на мини палто, което стига до талията или бедрата, или на такова, чиято дължина е по-голяма от тази на роклята ви.

Мястото на балната рокля в ежедневието

Рокля с обръч или с широка пола

Мястото на балната рокля в ежедневието

Можете да носите такъв вид рокля на бебешко парти, ако тя е къса, или пък на сватба.

Ако роклята ви е дълга и искате да я скъсите или пък има други неща, които искате да промените, за да не изглежда по абсолютно същия начин като на бала, сте свободни да го направите. Можете да премахнете презрамките, да превърнете изисканата бална рокля в прекрасен избор за облекло на коктейл парти единствено като намалите дължината й.

Ще ви предложим и една нестандартна идея. Много от роклите тип "принцеса” са невъзможни за ежедневно ползване. Ако не ви е жал, можете да използвате плата, от който е направена роклята, за да си изработите аксесоари.

Една идея е от него да сътворите цветни колани или пък шалове. Можете дори да изрежете флоралните мотиви и блестящите камъчета, за да добавите свежест към аксесоарите си за коса.

Тези рокли са идеални за Хелоуин парти. Благодарение на тях можете без особени усилия да се превърнете в принцеса от приказките.

Мястото на балната рокля в ежедневието


Червена рокля
Има някои неписани правила, които трябва да спазвате при обличането й. Решихме да обърнем специално внимание на този тип рокли, защото те са често срещани по абитуриентските балове.

Аксесоари
Червената рокля по принцип не се нуждае от много аксесоари. Тя сама по себе си е достатъчно забележителна и секси, и много бижута биха й придали натруфен вид. Затова трябва да сте много внимателни при техния избор. Те трябва да са изчистени и малки.

За да придадете на роклята си възможно най-изчистено елегантния вид, съчетайте с много фини аксесоари от злато или сребро. В никакъв случай не слагайте по няколко гривни на една ръка или пръстени на всички пръсти на ръцете!

Ако роклята ви е с висока талия, ще направите страхотно попадение, ако сложите черен колан на талията си.

Мястото на балната рокля в ежедневието

Противно на всеобщото схващане, черните обувки невинаги са добър избор за червената рокля. Вместо това изберете сребърни нюанси или такива с цвета на кожата. Имайте предвид, че прекалено високите токчета, които са отворени на пръстите, както и сандалите с каишки, намаляват ефекта на червената рокля, като ви карат да изглеждате по-пълни.

Прическа
Ако залагате на червена рокля за вечерта, прическата ви трябва да е семпла. Трябва да подчертава лицето и роклята ви. Не залагайте на прекалено сложни прически, които само ще изместят вниманието от роклята. Оставете косата си да пада свободно, като само я накъдрите на ефектни вълни или пък небрежни къдрици.

Грим
Относно грима - използвайте подходящ червен нюанс или пък неутрален такъв както за лака, така и за червилото. Никога не залагайте на лилави или зелени сенки. Вместо това изберете неутрални нюанси, които ще подчертаят червения цвят на роклята. Лакът може да е в същия цвят като грима. Можете да заложите също на червен или френски маникюр.

Няма да е добре, ако използвате ярки нюанси и в грима за очите и за устните. Така че ако сте заложили на тъмни сенки, уверете се, че червилото ви е в светъл нюанс.

Вижте също така долното видео, което предлага интересни и различни начини за носене на една и съща рокля.



Ако статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 10.06.2014|16:52
Хубави предложения.
15
Не е посочен 04.06.2014|14:33
Много е относително, не всички стават за ежедневно носене.
14
Не е посочен 03.06.2014|15:29
Моята не става за всеки ден.
13
Не е посочен 31.05.2014|16:05
Тази розовата след бала обаче няма как да се носи.
12
Не е посочен 31.05.2014|14:22
Не знам ама на моята рокля хич не знам какво ново приложение мога да й намеря. Освен да й отрежа полата, която е супер дълга, друго няма какво или да я продам
11
Не е посочен 31.05.2014|13:57
Моята вече ми е много малка.
10
Не е посочен 31.05.2014|13:28
наистина е абсурд да ходиш с такава рокля и да я облечеш повторно
9
Не е посочен 31.05.2014|12:43
зависи много каква е роклята,ако приличате на проститутка с нея няма къде да я носите втори път, или ако сте като то детска приказка с яки, бухти, големи ръкави :Р
8
Не е посочен 31.05.2014|12:34
да бе,принцеска рокля да носиш на сватба,абсурдно е, да имаш рокля с обръч е някакво неизжиявано детство.
7
Не е посочен 31.05.2014|08:49
Зависи от модела на балната рокля все пак, повечето може да се носят и след бала.
6
Не е посочен 30.05.2014|17:21
Едва ли има голямо приложение след бала .
5
Не е посочен 30.05.2014|16:58
Правилно! Повечето не сме толкова богати, че да имаме рокля за един случай. Многротната употреба е на мода дори за Кейт Мидълтън.
4
Не е посочен 30.05.2014|16:45
Ами да, за това като се избира рокля да е такава, че да може и след това да се носи, а не да събира прах както се казва.
3
Не е посочен 30.05.2014|16:36
Страхотни идеи наистина, тъй като в повечето случаи след въпросното събитие не я поглеждаме.
2
Не е посочен 30.05.2014|16:01
Така е,някои са неприложими след бала.
1
Не е посочен 30.05.2014|14:27
Зависи от модела на роклята, някои могат да се носят и след бала
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay