Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Вижте нашите съвети за това как да блеснете отново в тоалета от незабравимата нощ

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Вече ви показахме на какви събития може да дадете втори шанс на абитуриентската си рокля. В този материал ще ви дадем още някои полезни идеи - ще разберете как по най-добрия начин да съчетаете късата рокля от бала със съответните обувки и аксесоари.

Хубавото на късата рокля е, че може да бъде обличана за всякакви случаи. На официални събития най-добре е да заложите на червена или черна рокля. Роклите от шифон, сатен или коприна са добър избор за парти. Тук високите обувки са задължителни!

Късата рокля е подходяща и за не толкова официални събития. Ако роклята ви е в жълт, оранжев или розов цвят, несъмнено можете да я носите и на по-лежерни събития. Ако добавите равни обувки или сандали, видът ви вече ще е безупречен и подходящ за почти всякакъв повод.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Късата рокля е много гъвкава и може да бъде център на най-различни визии. Можете да обуете както равни обувки, така и високи токчета, когато сте облечени в мини рокля.

За по-неофициални събития, както вече казахме, е добре да се насочите към равните обувки. Те не привличат толкова вниманието, но придават красив вид на цялостната ви визия. Освен това, по този начин ще се чувствате наистина удобно.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Ако обаче искате да сте в центъра на вниманието, заложете на високи токчета и обувки с платформа. Така сексапилът се издига на ново ниво. Чрез високи обувки можете да превърнете и най-обикновената на пръв поглед рокля в стилно бижу, подходящо за официални партита.

Аксесоари за къса рокля
Имате голям избор в подбора на аксесоари, с които да съчетаете малката рокля.

Чантите може да са различни за различните събития. Носете голяма чанта, ако излизате навън с приятели и такава, която можете да преметнете през рамо, ако ви трябва за по-лежерно събитие. Клъч и изобщо всякакви мини варианти са най-подходящи за официални поводи.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Ако роклята ви е в ярки нюанси, ви съветваме да не я затрупвате с много аксесоари. Заложете на малки перли или пък на колие с контрастиращи мъниста. Ако харесвате по-екстравагантния външен вид, ви е "позволено” да допълните визията си с големи обеци и тежко колие, както и огромна гривна. И да - всичко това наведнъж!

Прическа и грим
Те също трябва да са подходящи за събитието, времето и мястото, на което се провежда то. За перфектна дневна визия оставете косата си да пада свободно по раменете ви. Що се отнася до грима, използвайте неутрални цветове за максимално естествена визия.

За парти визия или за друго официално събитие, което се състои във вечерните часове, сложете тъмни сенки и по-ярко червило. Ако искате кожата ви да блести, можете да използвате бронзант. За препоръчване е косата ви да е вдигната в красива опашка или пък на кок. Официалната визия позволява също гладкоизправената коса. Всичко зависи от това какво предпочитате самите вие.

Ако балната ви рокля е малко черно бижу

Или пък е станала такова след преправяне, трябва да обърнете специално внимание на това какви обувки ще й подхождат най-много.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

В случай че имате слаб и издължен силует, а роклята ви е с дължина над коленете, най-добре е да изберете класически високи токчета в черен цвят. Може да са затворени или пък отворени на пръстите, и двата варианти биха били добър избор.

Малката черна рокля ще изглежда страхотно и ако прибавите малко блясък към нея като я съчетаете с блестящи обувки на висок ток. Но тук трябва да имате предвид, че бижутата трябва да съвпадат със специфичността на обувките. Можете да заложите на обувки с кристални детайли.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Моделите, които са стеснени на пръстите, добавят доза елегантност към визията, докато кристалните детайли показват намерението ви да се издигнете над тълпата. С ботуши пък ще придобиете съвсем друга, но също толкова красива визия.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Ако искате да добавите свеж акцент към начина, по който изглеждате, заложете на цветни обувки. При правилно съчетание с чантата, ще изглеждате като истинска знаменитост. Високи токчета или платформи - и двете изглеждат добре, стига да прибавят цвят към тоалета ви.

Малката черна рокля ви позволява да експериментирате с екстравагантни модели. Всякакви различни модели, като такива с бродерия или пайети, са добро попадение, стига да отговарят на личността ви. Със своите интересни обувки със сигурност ще си осигурите голяма доза комплименти.

Аксесоарите, прическата и гримът, които представихме като най-добра комбинация с късата рокля, са идеално допълнение и към малката черна рокля.

Изчерпателно за аксесоарите
Вече стана дума за подходящите аксесоари за къса рокля, но нека разгледаме по-обстойно темата за детайлите. Колиетата са най-подходящи за рокля без презрамки. Роклите с голи рамене са перфектното извинение да блеснете, носейки масивно бижу около врата си.

Ако роклята ви е по-смела и е уникална сама по себе си (например червена или много искряща), последното, което искате, е да я претрупате с огромни бижута. В такъв случай се доверете на малко елегантно колие, което да подчертава ключиците. Придържайте се към чаровно сребърно или златно бижу, с малко украшение по него. Например сърчице, което да стига до средата на гърдите.

Ако си падате по свободолюбивия стил и за вас максимата "колкото повече, толкова повече” важи с пълна сила, заложете на големите бижута. Създайте доза закачливост във визията си като заложите на колие, при което изчистените линии не са издигнати на такава висота.

Можете да опитате и с колие във флорални мотиви, което може да се "похвали” с 2,5 - 5 сантиметрови цветя, които лежат точно под врата ви. За по-мек ефект, особено ако искате цветно бижу, изберете колие с копринени цветя например. Може да е в бял, кремав или пастелен цвят - въпрос на избор.

Ако цветът на роклята ви е черен или пък сребрист, помислете дали да не добавите малко цвят към визията си. Няма да сгрешите, ако изберете голямо колие с цветен камък.

В случай че роклята ви е цветна, колието ви трябва да бъде с една идея по-слаба яркост. Например, можете да се доверите на сребристо колие във формата на змия, което се увива около врата ви или пък диамантена огърлица.

Полезни съвети: С какво да комбинирате тоалета си от бала

Независимо дали целта ви е да си създадете бохемски, или по-скоро винтидж стил, колието е задължителна част от визията ви. Дълга сребърна или златна верижка, която пада свободно на бюста или голям медальон с някакъв акцент, като пискюл например, са все бижута, които ще добавят акцент към към външния ви вид.

Можете също така да заложите на дълга верижка от перли, независимо дали са бели, черни или някакъв друг цвят.

Aко статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 29.05.2014|17:41
Добри предложения .
16
Не е посочен 29.05.2014|16:53
Много полезна статия :)
15
Не е посочен 29.05.2014|16:32
Добри идеи наистина, но май баловете са към края си вече.
14
Не е посочен 29.05.2014|16:11
Чудесни съвети наистина, много е важно да има правилен подбор на аксесоарите.
13
Не е посочен 29.05.2014|16:05
Много хубави, бих се възползвала.
12
Не е посочен 29.05.2014|14:41
Това наистина е интересно .
11
Не е посочен 29.05.2014|13:29
Добри съвети не само за абитуриентската рокля,а по принцип.
10
Не е посочен 29.05.2014|13:18
съветите ще са от полза, разбира се.
9
Не е посочен 29.05.2014|12:51
за кога са тези съвети ? :)
8
Не е посочен 29.05.2014|09:07
Съветите ще са от полза за някой хора.
7
Не е посочен 28.05.2014|18:38
Добри предложения, макар че всичко е до индивидуално усещане и личен стил.
6
Не е посочен 28.05.2014|18:11
Полезни съвети!
5
Не е посочен 28.05.2014|17:58
Едва ли ще ми стане тоалета от моя бал.
4
Не е посочен 28.05.2014|17:25
Баловете вече приключиха, та малко не е много навреме тази статия.
3
Не е посочен 28.05.2014|16:57
Най-важното е човека, който ги носи наистина да си ги харесва защото ще му останат и за после най-малкото.
2
Не е посочен 28.05.2014|16:43
Хубави съвети, за тези, които не са се променили от балът си .
1
Не е посочен 28.05.2014|16:21
Браво, добри съвети .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay