Превърнете старата си рокля в красива макси пола

Напълно възможно е и не е никак трудно!

Превърнете старата си рокля в красива макси пола

Омръзнало ли ви е да гледате любимата си стара рокля, която обличате все по-рядко, да виси на закачалка в гардероба? Колкото и да е красива, тя вече е загубила предишното си очарование - цветът й отдавна не е така наситен, а самата материя е започнала да се захабява.

Напоследък става все по-популярна тенденцията старите неща да не се изхвърлят, а да бъдат обновявани, а ако са развалени - просто да се смени приложението им. В интернет има много видеа, които показват как да направим от нищо - нещо. Това правило важи напълно и за света на модата.

Ако смятате, че роклята на райета, която сте купили преди повече от пет години, днес е демоде - помислете пак! Има начин да превърнете старата си рокля в ефектно модно бижу. Вижте петте лесни стъпки, които ще ви помогнат с тази задача.

Превърнете старата си рокля в красива макси пола

Необходими са ви:
стара рокля (разбира се!)
еластична лента, дълга приблизително 2,5 см.
ножица
карфици
шевна машина
конец

Превърнете старата си рокля в красива макси пола

Стъпка 1: Обърнете роклята от вътрешната й страна и отрежете частта от кръста нагоре, която искате да премахнете. Имайте предвид, че ще трябва да оставите сантиметър или малко повече плат, където ще бъдат направени шевове.

Стъпка 2: Вземете лентата и съобразете дължината, която ще ви е необходима, по талията си. Проверете еластичността на дрехата, като обърнете специално внимание на това как стои около талията, където тя трябва да бъде възможно най-удобна. И тук върху лентата трябва да предвидите място за шевове.

Зашийте двата края на лентата един за друг. Преди да продължите нататък, проверете отново дали сте уцелили точната ширина.

Стъпка 3: Обърнете полата, за да възвърне нормалното си състояние. Закрепете лентата на талията, като забодете карфици в предната и задната й част, както и от двете страни.

Стъпка 4: С помощта на шевната машина я пришийте към роклята, като се стараете от време на време да я разтягате, за да не се стегне самата рокля при шиенето.

Стъпка 5: Облечете чисто новата си макси пола, насладете й се пред огледалото вкъщи, след което я покажете на света!

Вижте и това видео, което ще ви даде много насоки, и ще улесни максимално задачата ви.


Ако тази статия ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!



3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay